Υλικά συνταγής:
1 κ. αρνάκι μπούτι σε μερίδες
4 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. αρακά
300 γρ. φέτα τρίμα
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
1 π.ν. κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το κρασί και στο τέλος τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια. Βάζουμε το φαγητό μας όπως είναι σε μια γάστρα, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. σκεπάζουμε και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για 2 περίπου ώρες. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε το φαγητό σε λαδόκολλα, να τη διπλώσουμε προσεκτικά σε ρολό όπως ο χασάπης και να ψηθεί σε ταψί.
Μην ξεχάσω!
Ο όρος εξοχικό στην μαγειρική, σημαίνει ότι προσθέτουμε τυρί στο κρέας και βαραίνουμε την ήδη δυνατή και γεμάτη γεύση του. Νόστιμο φαγητό για Κυριακάτικο ή Εορταστικό τραπέζι.
Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο
E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com
Τηλ. Επικ. 6989460989