Κρέας και Υγεία!

Το κόκκινο κρέας, δηλαδή το μοσχάρι, το αρνί και το χοιρινό μπορεί να αποτελεί μέρος υγιεινής διατροφής, όμως η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Πρέπει να περιορίσουμε το κρέας στη διατροφή μας και όταν το βάζουμε να συνοδεύεται με λαχανικά.

Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως ο οργανισμός του ανθρώπου απορροφά και αξιοποιεί περισσότερο το σίδηρο που προέρχεται από τα ζωικά τρόφιμα πάρα από τα φυτικά. Ζωικά τρόφιμα δεν είναι μόνο το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά αλλά και τα αυγά και το γάλα. Ιδιαίτερες ομάδες ανθρώπων από άποψη υγείας χρειάζονται οπωσδήποτε το κρέας γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού (έφηβοι, παιδιά, εγκυμονούσες) θεωρώ ότι είναι λάθος η ακραία λύση κόβω το κρέας ως σκοπό της ζωής και προτείνω μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία, ποιότητα και μέτρο στην κατανάλωση.

ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ