Κουλουράκια Πασχαλινά, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

600 γρ. βούτυρο

1 & 1/3 κούπα ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

1 σφ. κονιάκ

150 γρ. γάλα

2-3 βανίλιες

1 φακ. μπέικιν

1300 γρ. αλεύρι μαλακό και όσο πάρει

Αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε το βούτυρο, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, το γάλα και το μισό αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια κανονική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για μισή ώρα και ξεκινάμε να πλάθουμε κουλούρια με προσοχή όχι σε πολύ μεγάλα σχήματα γιατί η ζύμη διαλύεται εύκολα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν…!

(συνταγή της γιαγιάς μου της Ποντικαννίτσας)

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ