Υλικά συνταγής:
1 πλάτη κατσικιού
1 μπόλια
1 συκωταριά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πατάτες
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι νυχάκι
1 χούφτα κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την συκωταριά και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσουν και προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ρύζι. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους… Μόλις τα πιουν κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε το δέρμα από τα πλευρά στο κατσίκι και γεμίζουμε την πλευρά. Κλείνουμε το άνοιγμα με ξύλινα καλαμάκια για τα σουβλάκια. Καλύπτουμε από πάνω με την μπόλια. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τοποθετούμε το κατσίκι πάνω τους. Σε μια κανάτα με νερό διαλύουμε το πελτέ, ένα κρασοπότηρο λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε το κατσίκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς.
Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο
E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com
Τηλ. Επικ. 6989460989