Ιωάννης Κυπαρισσούς: ‘Γραμμισμός’, Έκθεση ζωγραφικής

Η αίθουσα τέχνης ‘δ.’ παρουσιάζει την έκθεση του Γιάννη Κυπαρισσού, με τίτλο ‘Γραμμισμός’. Στην έκθεση παρουσιάζεται η τελευταία ενότητα έργων του και αποτελείται από έργα ζωγραφικής φτιαγμένα με λάδια πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες όπως χαρτί, καμβά, πλεξιγκλάς, καθώς και ένα βίντεο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου.. 

Ο Γιάννης Κυπαρισσούς δουλεύει καλλιτεχνικά καθημερινά, δημιουργώντας έργα που ταυτόχρονα θα σημαίνουν τη φυγή, αλλά και τη σούμα της εβδομάδας. Στη σειρά που παρουσιάζεται στην παρούσα έκθεση με τον τίτλο ‘Γραμμισμός’, ο καλλιτέχνης κλείνει το μάτι στην εμμονή της ιστορίας με τα ρεύματα και τις κατατάξεις. 

Στη φανταστική αυτή τάση η χειρονομία καταγράφεται στην επιφάνεια με ρυθμούς και επαναλήψεις που θα οδηγήσουν σε εικόνες σχεδόν ψευδαισθησιακές και παλλομένες. Οι γραμμές εφαρμόζονται και δοκιμάζονται σε ποικιλία επιφανειών: Σε καμβάδες και χαρτιά, σε μεταλλιζέ χαρτιά και σε διαφανή πλεξιγκλάς, σε σελίδες ιλουστρασιόν περιοδικών. 

Αν η ζωγραφική του Γιάννη Κυπαρισσούς στα διάφορα υλικά συγκινεί με την αντιθετική ή συμπληρωματική παλέτα και τις επίμονες ζωντανές γραμμές που μπορούν να φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες από το πολικό σέλας μέχρι μια μεταξωτή κουρτίνα, τα μικρά έργα στις σελίδες περιοδικών, μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Οι σελίδες των περιοδικών άχρηστο απομεινάρι μιας επικαιρότητας που πέρασε, καλύπτονται από ημιδιάφανες πολύχρωμες γραμμές που δε σου κρύβουν ούτε σου επιτρέπουν να δεις τι έχει τυπωθεί στη σελίδα. Επεμβάσεις ευαίσθητες που περισσότερο σχέση έχουν με τις καθημερινές χειρονομίες παρά με τον πολιτικό σχολιασμό. 

Η ζωγραφική για τον Γιάννη Κυπαρισσούς δεν είναι τέχνη φωνακλάδικη, είναι περισσότερο μια διακριτική συντροφιά, η οποία ωστόσο έχει έναν καταλυτικό ρόλο στη ζωή, την κάνει βιώσιμη. 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00- 14:00 και 18:30-21:00 

Σάββατο: 11:00-15:00 

Κυριακή- Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν ραντεβού στο 6978186878

Αλέξιος Παπαζαχαρίας 2018 

   

  

 

 

toperiodikomou.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ