Η Κυβέρνηση τις Ν.Δ. υλοποιεί της δεσμεύσεις της

Η Ν.Δ. προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τρία πράγματα: Πρώτον: Μείωση των φόρων, Δεύτερον: Προσέλκυση επενδύσεων, και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τρίτον: Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία.

Ήδη, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί σταθερά τις δεσμεύσεις της αυτές και το γενικό κλίμα βελτιώνεται. Παράλληλα, κατέρρευσαν όλα τα προεκλογικά αφηγήματα καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν επεβλήθησαν νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα, αλλά έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές φοροελαφρύνσεις. Η οικονομία, όχι μόνο δεν εκτροχιάστηκε, αλλά η χρονιά κλείνει με σημαντικό υπερπλεόνασμα και το κόστος δανεισμού οδεύει προς μηδενισμό. Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες, πήρε μέτρα φορολογικά, ψήφισε νέο αναπτυξιακό νόμο και προώθησε μεταρρυθμιστικούς στόχους για όλη την τετραετία. Ειδικότερα:

Πρώτον, στο θέμα της ασφάλειας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξάρθρωσε ένα πολύ επικίνδυνο επιχειρησιακό βραχίονα της νέας ελληνικής τρομοκρατίας. Τα Πανεπιστήμια, με την αλλαγή του ασύλου, αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές. Γίνονται συνέχεια επιτυχείς παρεμβάσεις στα Εξάρχεια. Επανασυστήθηκε ήδη η ομάδα ΔΕΛΤΑ, ομάδα ταχείας επέμβασης, η οποία άρχισε να επιχειρεί.

Δεύτερον, υλοποιείται ταχύτατα η στρατηγική της μείωσης της φορολογίας βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού. Ειδικότερα: Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε μεσοσταθμικά 22%. Θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου. Μειώθηκαν οι φόροι για τις επιχειρήσεις και τα εισοδήματα. Όλες οι μειώσεις φόρων που συμπεριλαμβάνονται στον νόμο είναι οι μειώσεις φόρων για το 2020 και γι’ αυτό συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό.
Οι μειώσεις αυτές θα συμβάλουν στην ανάληψη επενδυτικών δραστηριοτήτων. Οι νέες αυτές ρυθμίσεις δίνουν ανάσα, όχι μόνο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά στην οικονομία.

Τρίτον, Σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις ξεκινούν όπως: Η επένδυση στο Ελληνικό. Εκδόθηκαν άμεσα οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Ο διαγωνισμός για το καζίνο τρέχει και αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η εταιρεία προχωρά σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου για την χρηματοδότηση του έργου. Το 2020 θα ξεκινήσει το έργο και θα βρουν δουλειά χιλιάδες νέοι. Επίσης, έχουμε μία σειρά από σημαντικές συμφωνίες που ανοίγουν την αγορά της Κίνας στα ελληνικά προϊόντα. Λύθηκε το ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οι τευτλοπαραγωγοί θα πληρωθούν φέτος.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τα μέτρα που λαμβάνει προχωράει δυναμικά και αποτελεσματικά και στο πεδίο της καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και της ενίσχυσης της συνολικής απασχόλησης. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Αύγουστο 2019, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,7% έναντι 18,9% τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση κατά 1,8%, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 12,3%.

Είναι πλέον σαφές ότι οι ενδείξεις για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας πληθαίνουν. Η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήταν η αρχή. Η βελτίωση των προσδοκιών αποτυπώνεται στις αγορές. Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την θέση της Ελλάδας. Επίσης, το ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται από τους επενδυτές είναι αξιοσημείωτο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρώ ότι θα συνεχίσει αυτή την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που οδηγούν στην ανάπτυξη. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, οι προσδοκίες είναι θετικές για το αύριο. Η οικονομία μπαίνει σε φάση ανάπτυξης λόγω της υλοποίησης των μέτρων της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Επισημάνσεις του Σπύρου Ταλιαδούρου

π. Υφυπουργός Παιδείας / π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ