Η Ελένη Κουμαντάνου μας μαγειρεύει:Vegan Soup με γάλα καρύδας και noodles rise

Τα noodles ρυζιού χρησιμοποιούνται από ευρύ κοινό, παρασκευάζοντάς τα με διάφορους τρόπους. Παντρεύονται εύκολα με πολλά μπαχαρικά, τα οποία πρωτοστατούν στην Κινέζικη και στην Ασιατική κουζίνα. Δεν περιέχουν γλουτένη και είναι ένα πολύ γρήγορο φαγητό, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό και κρύο.

Υλικά συνταγής

2 τεμάχια μικρά κρεμμύδια
200gr κινέζικο ή άσπρο λάχανο
Μία σκελίδα σκόρδο
30gr ελαιόλαδο
200gr γάλα καρύδας
20gr μουστάρδα
20gr Pienats salt

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο το λάχανο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στο τέλος προσθέτουμε τα πίνατς.

Τα noodles Rise χωριστά, τα μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό για 3-4 λεπτά και τα τοποθετούμε μέσα στη σούπα. Για τραγανά noodles Rise τα τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα για 1 λεπτό.

Μπορούμε να προσθέσουμε φύτρες, οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό και να αντικαταστήσουμε το γάλα καρύδας με γάλα σόγιας, αμυγδάλου και καρύδας. Εάν θέλουμε να έχει πιο πηχτή υφή προσθέτουμε κρέμα καρύδας.

Καλή μας όρεξη!

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ