Η Ελένη Κουμαντάνου μας μαγειρεύει πεντανόστιμες κροκέτες κοτόπουλου πανέ

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή, για να κυλίσει υπέροχα η εβδομάδα μας!

Υλικά συνταγής

200 γραμμάρια βρασμένο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κολοκύθι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 καρότο
30 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα γλυκιά, θυμάρι, θρούμπι
60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
40 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε σκεύος με νερό και μυρωδικά βράζουμε το κοτόπουλο και έπειτα το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια μπασίνα έχουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα ή στον τρίφτη περασμένα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το αυγό χτυπημένο, το σκληροτύρι, σπάμε με τα χέρια μας το ήδη βρασμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά εναλλάξ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία εύπλαστη μορφή στο μείγμα μας, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Στρογγυλά λοιπόν ή μακρόστενα τα περνάμε σε καλαμποκάλευρο με σκληρό τυρί μίξ για να γίνει πιο τραγανή η εξωτερική κρούστα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30′ .

Σε ένα τηγάνι με λάδι άοσμο -οτιδήποτε εκτός ελαιόλαδο- και μέτρια θερμοκρασία βυθίζουμε σιγά-σιγά τις κροκέτες. Προσοχή! Όχι όλες μαζί γιατί πέφτει η θερμοκρασία και από τηγανιτά θα γίνουνε βραστά. Τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές εάν το λάδι είναι λιγοστό και κάνουμε ρηχό τηγάνισμα.

Τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα περιττά λάδια σε απορροφητικό χαρτί. Αποφεύγουμε όμως να μείνουν εκεί οι κροκέτες για πολύ ώρα, διότι μένοντας στο λάδι θα απορροφήσουν αρκετό και θα χάσουν την τραγανότητά τους.

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ