Δροσερή πατισερί με ροδάκινο

Υλικά συνταγής: 
500 γρ. γάλα
125 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
120 γρ. αλεύρι
25 γρ. κόν φλάουρ
2 τεμ. βανίλιια
1 κουτ. βούτυρο
ροδάκινο σε φέτες ή κομπόστα
Εκτέλεση: 
Σε κατσαρολάκι έχουμε τη μισή ποσότητα γάλατος με τη μισή ζάχαρη επάνω στη φωτιά. Χώρια σε μια μπασίνα, έχουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι με το κόρν φλάουρ και στο τέλος τις βανίλιες. Όταν το γάλα πάρει μια βράση,τα υλικά που έχουμε στην μπασίνα τα ενώνουμε στα υλικά που έχουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μην σβολιάσει και να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας με μια υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη, για να τη διατηρήσουμε και για να μην ξεραθεί. Όταν ήδη κρυώσει, γεμίζονται τα ποτήρια ή τα μπολάκια που θέλουμε να τα σερβίρουμε με ένα σιρόπι της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα, ή τρίμμα μπισκότου ή ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό.
Διακοσμούμε με το ροδάκινο, είτε αυτό είναι σε φέτες, είτε σε κομμάτια ή ακόμη και οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Ελένη Κουμαντάνου 
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ