Γλυκιά Κυριακή: Πάστα σοκολάτας με γιαούρτι και μαύρο ρούμι!

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

Υλικά συνταγής

200 gr κουβερτούρα
100 gr κρέμα γάλακτος
100 gr γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μαύρο ρούμι ή οτιδήποτε αλκοόλ
100 gr φουντούκια
100 gr μπισκότο της επιλογής μας
100 gr βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Μέσα σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος.

Αφού λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε γιαούρτι στραγγιστό και 1 κουταλιά της σούπας μαύρο ρούμι ή αλκοόλ που επιθυμούμε.

Ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το παραπάνω μείγμα μας.

Χωριστά έχουμε σπάσει τα φουντούκια μαζί με το μπισκότο (οποιοδήποτε μπισκότο της αρεσκείας μας) και έχουμε λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα μας.

Μπορούμε το φουντούκι πριν το αλέσουμε να το περάσουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώσει και μόλις παγώσει, το πολτοποιούμε στο multi.

Τοποθετούμε σε τσέρκι το φουντούκι με το βούτυρο και το τριμμένο μπισκότο. Από πάνω συμπληρώνουμε την κρέμα μέσα σε τσέρκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, δεν το ξεφορμάρουμε.

Τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να σταθεί η κρέμα μας και ξεφορμάρουμε το τσέρκι. Διακοσμούμε την πάστα σοκολάτας!

Χρήσιμες πληροφορίες

Διατηρείται μέσα στο τσέρκι και στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ημέρες, απλώς μετά τις 3 μέρες η βάση μας αρχίζει από την υγρασία να μαλακώνει.

Μπορούμε ακόμη όταν λιώσει η σοκολάτα μας να τη στρώσουμε σε έναν πάγκο ανοξείδωτο ή μαρμάρινο έτσι ώστε η υφή της να είναι παρά πολύ λεία.

Η σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με καραμέλα και με ξηρούς καρπούς.

Είναι ένα γλυκό το οποίο συνδυάζει την τραγανή βάση του με τη βελούδινη υφή της κρέμας!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ