Γιαουρτογλυκό με βάση από σοκολατένιο μελομακάρονο

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που μας έχουν περισσέψει, μπορούμε να τα διαμορφώσουμε ανάλογα με τα γούστα μας δημιουργώντας κάτι νέο! Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας προτείνει ένα γιαουρτογλυκό με βάση από σοκολατένιο μελομακάρονο και στη γέμιση ολόκληρα μελομακάρονα!

Υλικά συνταγής

700 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
Μία βανίλια
1 κουταλάκι σούπας amaretto
200 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
3 κουταλιές μαρμελάδα ή μέλι
500 γραμμάρια κουραμπιέ ή μελομακάρονο (ή ανάμεικτα)
50 gr βούτυρο λιωμένο

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Σπάμε σε μία μπασίνα όλα τα γλυκά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε προσθέτοντας τις τρεις κουταλιές από το μέλι ή τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και το βούτυρο.

Σε ένα τσέρκι απλώνουμε καλά και πιέζουμε με τα χέρια μας τη βάση για το γλυκό μας.

Για τη γέμισή μας ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη βανίλια, το αμαρέτο, το ζαχαρούχο και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το γλυκό του κουταλιού που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στην επικάλυψη.

Θέλουμε το μείγμα μας να μην είναι πολύ ρευστό για να μπορεί να στέκεται το κομμάτι όταν θα κόβεται. Γι’ αυτό το λόγο αποφεύγουμε το light γιαούρτι ή τα περιττά υγρά.

Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες.

Τέλος, διακοσμούμε με το μέλι ή τη μαρμελάδα. Μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα, να σπάσουμε ακόμα και μελομακάρονο η κουραμπιέ. Το αφήνουμε στη φαντασία σας!

Η συνταγή μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ