Γαρίδες με γλυκάνισο και κρέμα γάλακτος!

Υλικά:  

5 τεμ. γαρίδες Νο1(μεγάλες)

2 τεμ. αστερίσκο γλυκάνισο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουταλ. σούπας βούτυρο

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες,αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά.Σε τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τις καθαρισμένες γαρίδες.Τις σοτάρουμε και σβήνουμε με ούζο.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ,συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος,αλάτι,πιπέρι,γλυκάνισο και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Εδώ προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο,μαϊντανό,ζωμό ψαριού και λιγότερη κρέμα γάλακτος,vodka ή τσίπουρο αντί για ούζο.Εάν θέλουμε νηστίσιμο το πιάτο μας,αντί κρέμα γάλακτος αντικαθιστούμε με σάλτσα ντομάτας

**Οι γαρίδες είναι ένα γρήγορο και εύκολο θαλασσινό,παρασκευάζεται σε πολύ σύντομο χρόνο,προσαρμόζεται σε νηστίσιμο ή μη έδεσμα, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και το αποτέλεσμά του, είναι εκθαμβωτικό.Χρησιμοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και σε περιόδους σαρακοστιανών μεζέδων.Στην αγορά μπορούμε να τις βρούμε σε διάφορα μεγέθη και σε ποικίλες τιμές. 

Ελένη Κουμαντάνου 

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ