Αχιλλέας Στεφανής: Βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν σωστές επιλογές. Μια επίσκεψη στο χώρο μου θα σας πείσει.

Ο Αχιλλέας Στεφανής, Εξειδικευμένος Πράκτορας Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, μοιράζεται μαζί μας τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τον χώρο των ασφαλειών μιλώντας μας για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χώρους του και μας συστήνει το νέο του κατάστημα στο Ζάππειο Λάρισας!

Τι σε ώθησε στο χώρο των ασφαλειών;

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τις ασφάλειες προέκυψε πριν από 9 χρόνια. Αποφασίζοντας να ασχοληθώ με τη δουλειά του Ασφαλιστικού Συμβούλου, με την ευρύτερη έννοια του όρου, μιας και αποτελεί περισσότερο κοινωνικό λειτούργημα κατά την ταπεινή μου γνώμη, παρά επάγγελμα, μελέτησα και απέκτησα τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και μελέτησα πάρα πολύ ώστε να αποκτήσω τις γνώσεις που απαιτούνταν προτού βγω στην αγορά.

Αυτά που με συγκίνησαν ιδιαίτερα ήταν η ενασχόληση με τον άνθρωπο καθώς είναι ένα ιδιαίτερο επάγγελμα που βασίζεται στον άνθρωπο. Συμμετέχεις και συνεισφέρεις στις εξελίξεις που αφορούν άλλους ανθρώπους.

Η ασφάλιση μπορεί να αποτρέψει καταστροφικά αποτελέσματα για τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά. Και αυτό από μόνο του αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο για την ενασχόλησή μου με το χώρο (επίκεντρο ο άνθρωπος). Να είμαι κοντά στους ασφαλισμένους και κυρίως τη στιγμή που με χρειάζονται, τη στιγμή της επέλευσης οποιουδήποτε ασφαλιστικού κινδύνου, που είχαμε διασφαλίσει μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου.

Επίσης, η «Ανεξαρτησία» που περιλαμβάνει η εργασία του Ασφαλιστή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εργασία (Επαγγελματική ευελιξία και ελευθερία εκτέλεσης εργασιών, αυτοδιαχείριση χρόνου και τρόπου επίτευξης επαγγελματικών στόχων και προσδοκιών), ενώ ταυτόχρονα είναι ένας επαγγελματικός χώρος που προσφέρει συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση του ατόμου ως επαγγελματία και άνθρωπο.

Καθοριστικά στοιχεία βέβαια στην πορεία του καθενός είναι οπωσδήποτε η δυναμική, η επιμονή, η υπομονή και η αποφασιστικότητα στο να πετύχεις τους στόχους που θέτεις.

Ακόμη, υπάρχει μηδενικό αρχικό κεφάλαιο και παρέχονται υψηλές αποδοχές και εισοδήματα ανάλογα με τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τον επαγγελματισμό και τις προσωπικές σου δεξιότητες

Στα τόσα χρόνια εμπειρίας αν μπορούσες τι θα άλλαζες;

Θα δανειστώ μια πρόταση του Winston Churchill

«Αν μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη «ασφαλιστείτε» στην πόρτα του κάθε σπιτιού και στο στυπόχαρτο του κάθε δημόσιου άνδρα, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι, με τόσο μικρές θυσίες, προστατεύονται οικογένειες και περιουσίες έναντι καταστροφών που διαφορετικά θα τις συνέθλιβαν για πάντα…»

Θα πρότεινα στην εκάστοτε κυβέρνηση να δώσει κίνητρα και ώθηση στους συμπολίτες μας να προβούν σε ιδιωτικές ασφαλίσεις, αλλάζοντας έτσι την αντιμετώπιση της ιδιωτικής ασφάλισης από το κοινωνικό σύνολο και αναδεικνύοντας την αξία της και όχι ως ακόμη ένα έξοδο για τους συμπολίτες μας.

Εδώ και αρκετό καιρό δημιούργησες έναν όμορφο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σου. Μίλησέ μας γι’ αυτό…

Από την 01/07/2021, το νέο γραφείο μου στο Ζάππειο Λάρισας, στο χώρο του Πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των πελατών της Επαρχίας Λάρισας και πιστεύω ότι είμαι σε θέση εγώ και οι συνεργάτες μου να καλύψουν πλήρως τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες  των πελατών μας, με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα.

1.Προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (Ασφάλειες ΙΧ, περιουσίας, υγείας, επένδυσης και εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα μέσω συνεργασιών Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Ασφαλιστικών Εταιρειών (εξυπηρετούμε Πανελλαδικά).

2.Παροχή ρεύματος και φυσικού αέριου μέσω αποκλειστικών συνεργασιών (Εξυπηρετούμε Πανελλαδικά).

3.Πιστοποιημένο Κέντρο πληρωμής λογαριασμών (μέσω της Εθνικής Τράπεζας).

4.Ιδιωτικό ΚΕΠ. Αναλαμβάνουμε πάνω από 100 αιτήσεις οι οποίες συνεχώς αυξάνονται (Εξυπηρετούμε Πανελλαδικά).

Κάποιοι δε θα τολμούσαν σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε…

«Το επιχειρείν σημαίνει ρίσκο. Ποτέ δεν πάει με τη σιγουριά το επιχειρείν. Αλλά σε έκτακτες καταστάσεις είναι λιγάκι δύσκολο να γίνει. Μέσα από τις κρίσεις πάντως δημιουργούνται και ευκαιρίες» Οι κρίσεις δημιουργούνε Κροίσους. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι μερικά αξιώματα που τείνουν να ξεχαστούν.

1.Μπορεί κάποιος να επιχειρήσει επιτυχώς ανεξαρτήτως περιβάλλοντος.

2.Με ελάχιστες εξαιρέσεις ακόμη και οι μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες σήμερα επιχειρήσεις ξεκίνησαν σαν μονοπρόσωπες ή σαν συνεταιρισμοί μιας χούφτας ανθρώπων με πολύ μικρό κεφάλαιο.

3.Το να γίνεις γρήγορα πλούσιος είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης, συνεπώς το επιχειρείν μοιάζει περισσότερο με έναν μαραθώνιο παρά με μια κούρσα 100 μέτρων.

4.Το να επιτύχεις δεν είναι ανάλογο με το πόσο «σκληρά δουλεύεις» αλλά με το πόσο καλό και χρήσιμο είναι αυτό που παράγεις ή προσφέρεις.

Γιατί να έρθει κάποιος στο χώρο σου;

Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι και όχι απλά ακόμη ένα ασφαλιστικό γραφείο. Είναι ένας χώρος στον οποίο θα παρκάρεις άνετα και εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα, ταλαιπωρία, ουρές αναμονής και καύσιμο, ειδικά για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, θα καλύψεις μια μεγάλη γκάμα αναγκών μέσω υπηρεσιών και προϊόντων.

1.Μια τεράστια γκάμα επιλογών ασφαλιστικών προϊόντων για να καλύψεις οποιαδήποτε ασφαλιστική σου ανάγκη. Άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελληνικής αγοράς καθώς και προσβάσεις σε αγορές του εξωτερικού. Εγγυόμαστε ευελiξία στην εύρεση αξιόπιστων και οικονομικών λύσεων στην ασφάλεια αυτοκινήτου, κατοικίας, επιχειρήσεων και λοιπών ασφαλίσεων, καλύπτοντας με υπευθυνότητα κάθε ασφαλιστική σας ανάγκη, πάντα με πρώτο και κύριο μέλημα το συμφέρον σας.

2.Παροχή ρεύματος κ φυσικού αέριου μέσω αποκλειστικών συνεργασιών (Εξυπηρετούμε Πανελλαδικά).

3.Πιστοποιημένο Κέντρο πληρωμής λογαριασμών (μέσω της Εθνικής Τράπεζας).

4.Ιδιωτικό ΚΕΠ.Αναλαμβάνουμε πάνω από 100 αιτήσεις οι οποίες συνεχώς αυξάνονται (Εξυπηρετούμε Πανελλαδικά).

5.Προσεχώς και νέες υπηρεσίες όπως λογιστικές υπηρεσίες και κτηματομεσιτικά. Κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό, στοχευμένα και άμεσα, μέσω των πολλαπλών συνεργασιών που διαθέτουμε με ασφαλιστικές εταιρείες κύρους Ελληνικές, Ευρωπαικές και παγκόσμιες ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες προσφορές, με πλούσιες καλύψεις και πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

6.Είμαστε ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι υπέρ του καταναλωτή.

7.Συγκρίνουμε αντικειμενικά παρέχοντας πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια.

8.Έχουμε μία μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας.

9.Εμπιστευτικότητα: Για εμάς η εμπιστοσύνη των πελατών μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Μόνο αν μας εμπιστεύονται το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό!

10.Δημιουργία: Σύμφωνα με τους στόχους και τις επιθυμίες σας, θα σας προσφέρουμε μια προσαρμοσμένη λύση που θα ταιριάζει απόλυτα με τα αιτήματά σας.

11.Ακρίβεια: Έτσι δείχνουμε σεβασμό προς τους πελάτες μας σε αντάλλαγμα για το χρόνο και την εμπιστοσύνη που μας δίνουν.

12.Βρίσκουμε λύσεις εκεί που οι άλλοι σταματούν.

13.Η εξειδικευμένη ομάδα μας έχει δεσμευτεί να σας παρέχει τις καλύτερες συμβουλές και συστάσεις για το οικονομικό μέλλον σας. Όταν χρειάζεστε βοήθεια για το ποιο προϊόν ή υπηρεσία, δίνει πραγματικά την καλύτερη λύση ανάλογα με χρήματά σας, μπορείτε να βασιστείτε πάνω της για να βεβαιωθείτε ότι οι ανάγκες σας θα ικανοποιηθούν, προσφέροντας άμεση ανταπόκριση.

14.Η εξέλιξή μας βασίζεται κυρίως στην ανθρώπινη επικοινωνία.

15.Δεν υπάρχουν «μικροί» και «μεγάλοι» πελάτες, αλλά άνθρωποι, με συγκεκριμένες ανάγκες ασφάλισης και υποστήριξης, σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

16.Αρχές του γραφείου: η ευελιξία, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, οι ανταγωνιστικές τιμές και η διαφάνεια.

17.Εμπειρία και άρτια εκπαίδευση με ένα καλά οργανωμένο δίκτυο συνεργατών.

18.Αποτελεί πρότυπο στην εξυπηρέτηση των πελατών.

19.Πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, ο άνθρωπος.

Η εμβληματική μου φράση:

Βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν σωστές επιλογές .Μια επίσκεψη στον χώρο μου θα σας πείσει.

Τι είναι το Πιστοποιημένο Κέντρο Πληρωμής Λογαριασμού;

Πιστοποιημένο Κέντρο πληρωμής λογαριασμών (είμαι συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας και αποτελώ το μοναδικό σημείο πληρωμών μεταξύ Νίκαιας Λάρισας έως και τα Φάρσαλα). Με την υπηρεσία i-bank Pay Spot μπορεί εύκολα και γρήγορα να εξοφλεί κάποιος περισσότερα από 250 είδη λογαριασμών σε:

1.ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό κ.ά.)

2.Τηλεπικοινωνίες (σταθερή και κινητή τηλεφωνία, Ιnternet)

3.Συνδρομητική τηλεόραση

4.Ασφαλιστικές εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Μπορεί επίσης να πληρώνει τις οφειλές του προς το Δημόσιο:

1.Βεβαιωμένες Οφειλές όπως π.χ. φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.ά

2.Τέλη Κυκλοφορίας

Ακόμη, μπορεί να αγοράσει άυλα προϊόντα, όπως:

1.Χρόνο καρτοκινητής/σταθερής τηλεφωνίας και Internet

2.Κωδικούς προπληρωμένης αξίας για συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εξοφλεί τους λογαριασμούς του κοντά στο σπίτι του, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία να μεταβεί στην πόλη της Λάρισας και να περιμένει σε ουρά έξω από τράπεζες, ειδικά τώρα λόγω των ειδικών συνθηκών.

Επέλεξες η επιχείρησή σου να μη βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας, αλλά σε αγροτικές περιοχές…

H επιχείρηση μου ως έδρα βρίσκεται στη Λάρισα. Το ηλεκτρονικό μου κατάστημα www.exasfalisoutora.gr εξυπηρετεί Πανελλαδικά από το 2015.

Η τάση αυτή υπήρχε και προ COVID, αλλά η πανδημία ενίσχυσε την στροφή των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές και αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα επί του πρακτέως. Μεγάλωσα στην παιδική μου ηλικία όμως εδώ στο Ζάππειο και βίωσα τις ιδιαιτερότητες του να μένεις σε αγροτική περιοχή και να δραστηριοποιείσαι σε αγροτικές εργασίες. Έτσι, αποφάσισα στοχευμένα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και στην περιοχή που μεγάλωσα με στόχο να καλύψω τις ανάγκες των συντοπιτών μου, αλλά ειδικά των αγροτών με εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα, προσφέροντας ασφάλεια και σιγουριά, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής σταθερότητας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Η ιδιωτική ασφάλιση, εξ ανέκαθεν παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα τη στιγμή που τη χρειάζεται περισσότερο ο αγρότης, ως επαγγελματία εν ελέω Θεού και καιρού. Σε αποκλειστικές συνεργασίες με εξειδικευμένες Ασφαλιστικές εταιρείες έχουμε αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πρόταση ασφάλισης του αγροτικού τομέα, παρέχοντας σφαιρική προστασία 360o και λύσεις για κάθε ενδεχόμενο.

1.Ολοκληρωμένη λύση για τις ασφαλιστικές ανάγκες της αγροτικής μονάδας

2.Προστασία περιουσιακών στοιχείων και αγροτικού εισοδήματος (Κάλυψη φυτικής παραγωγής έναντι καταστροφών, κάλυψη ζωικής παραγωγής από θάνατο, ασθένεια, ατύχημα, αγροτικά κτήρια, θερμοκήπια, αγροτικά μηχανήματα, αγροτικά οχήματα, αγροτικές μεταφορές, νομική προστασία, αστική ευθύνη, προσωπικά ατυχήματα κ.α)

3.Δυνατότητα επιλογής καλύψεων ή πακέτων καλύψεων ανάλογα με τις ανάγκες τους.

4.Ανταγωνιστικά ασφάλιστρα

5.Άμεση αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς

Πώς βιώνεις τη σημερινή εποχή;

Μετά από δύο χρόνια με τον covid-19 , ξεκίνoντας από το «σκληρό» καθολικό lockdown στην αρχή, περνώντας από το δύσκολο φθινόπωρο και τον χειμώνα του ’20, μετά από την έλευση των εμβολίων, συνεχίζοντας στο «άνοιγμα» της άνοιξης του ’21 και, πλέον, σε μια νέα πραγματικότητα -και μια νέα έξαρση κρουσμάτων είναι σχεδόν προφανές ότι οι συνέπειες αυτής της κρίσης είναι βαθιές, καθώς και το ότι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν όλους μας, καθώς και την οικονομική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων για πολύ καιρό.

Προσπαθώ ακόμη να συνηθίσω στις μάσκες, στα γάντια, στα αντισηπτικά, την εξυπηρέτηση πελατών από απόσταση, τον έλεγχο των πιστοποιητικών πελατών ώστε να εισέλθουν στο γραφείο μου, την όλη μετάλλαξη των καθημερινών μου δραστηριοτήτων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ειδικά στο δικό μου επάγγελμα απαιτείται και επιβάλλεται η δια ζώσης επαφή για πιο στοχευμένη διερεύνηση ασφαλιστικών αναγκών και κατάθεση σε δεύτερο χρόνο της ιδανικής πρότασης στον υποψήφιο πελάτη.

Αυτό όμως που με ενόχλησε πιο πολύ είναι η απομόνωση, η μοναξιά, η ελαχιστοποίηση των ανθρώπινων επαφών και συναναστροφών από φόβο μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Aπό το lockdown του COVID-19, οι κυβερνήσεις και οι κοινότητες προσπαθούν να υποστηρίξουν εκείνους που παραδοσιακά θεωρούνται ευάλωτοι στη μοναξιά, όπως οι ηλικιωμένοι.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, είδαμε κοινότητες να ενώνονται για να διασφαλίσουν ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία. Aκόμη και οι νεότεροι οι οποίοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνούν, έχουν βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες.

Ωστόσο, ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι σε αναστολή, καθώς και η μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση έχουν κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τους νεαρούς ενηλίκους.

Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται και έτσι πρέπει και το μεγαλύτερο στοίχημα πλέον είναι η ψυχική μας και σωματική μας υγεία, καθώς και η γρήγορη επάνοδο στην πρότερη κανονικότητα μας. Κουράγιο…

Χρόνο για εσένα έχεις;

Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και μπορώ να πω, ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια πως έχω εθιστεί στους επαγγελματικούς μου στόχους. Προσπαθώ βέβαια, ανθρώπινα πάντα να βρίσκω χρόνο για περπάτημα, διάβασμα, μουσική, ταινίες και κοινωνικές επαφές ώστε να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να συνεχίσω το δύσκολο καθημερνό έργο μου.       

Έρχονται Άγιες Μέρες και θα ΄ήθελα πολλές ευχές…

Το 2022 έρχεται  και επίσημα, η Πρωτοχρονιά θα είναι εδώ κι αν κάτι απολαμβάνουμε να κάνουμε με την έλευση της νέας χρονιάς είναι να μοιράζουμε απλόχερα ευχές: Ο καινούριος χρόνος να είναι για όλους μας μόνο χαρές, ευτυχία και υγεία.

Αν το 2022 ήταν πλανήτης, να είναι ο ήλιος για να κάψει το κακό. Αν ήταν στοιχείο της φύσης να είναι νερό για να σβήσει την φωτιά που άναψε το 2021, και αν ήταν ευχή τότε να είναι η ευτυχία στην ζωή όλων μας.

Μεγαλύτερη ευχή όλων μας είναι να αφήσει, μια και καλή ο κορονοϊός τον κόσμο, καθώς ξαφνικά άλλαξε τη ζωή μας τις χρονιές που πέρασαν.

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Α.Στυλιανού 8,
Τκ. 41335 Λάρισα
Τηλ. 2411-115541

Νέο Υποκ/μα: Ζάππειο Λάρισας
Τ.κ 41500
Τηλ. 2410-781020

Κινητό: 6976407876-6934390394

http://www.exasfalisoutora.gr

https://www.facebook.com/exasfalisoutora

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ