Αρχή εβδομάδας με παραδοσιακή γαλατόπιτα!

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας προτείνει παραδοσιακή γαλατόπιτα η οποία μπορεί να καταναλωθεί σαν ορεκτικό, σαν πρωινό αλλά και σαν επιδόρπιο! Όποια πάντως και να είναι η επιλογή, εμείς σας ευχόμαστε καλή σας απόλαυση!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
30 γραμμάρια Corn flour
30 γραμμάρια βούτυρο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα με λίγη ζάχαρη να βράσει.

Χωριστά, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ σε ένα σκεύος και αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σιγά-σιγά στο ήδη γάλα το οποίο βράζει.

Ανακατεύουμε διαδοχικά χωρίς να κολλήσει η κρέμα μας στον πάτο ή στα τοιχώματα της κατσαρόλας, διότι αυτό θα αλλοιώσει τη γεύση.

Όταν αρχίζει και πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας τις βανίλιες, το ξύσμα και το βούτυρο.

Συνήθως τα αρωματικά για να αναδείξουν το άρωμά τους μπαίνουν προς το τελείωμα της εκτέλεσης.

Σε βουτυρωμένο ταψί πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε την κρέμα μας.

Τέλος και προαιρετικά, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο λιωμένο και ζάχαρη. Ακόμη, με αυγό χτυπημένο και με ένα πινέλο μπορούμε να δώσουμε χρώμα στην επικάλυψή μας.

Σε ήδη προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε συνήθως με κανέλα, καρύδια και ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ