H Ελένη Κουμαντάνου, μας ετοιμάζει τα πιο υγιεινά και απολαυστικά Muffin Spinach, που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουμε!
Υλικά συνταγής
250 γραμμάρια φαρινάπ
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο/στραγγισμένο
1 αυγό
240 γραμμάρια γάλα
90 gr ηλιέλαιο
Μία πρέζα ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε αυγό, γάλα, λάδι, ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας όλο μας το μείγμα ώστε να ενσωματωθεί, προσθέτοντας ενδιάμεσα το σπανάκι και στο τέλος την παρμεζάνα. Δε χρειάζεται δυνατό χτύπημα. Ανακατέυουμε στην αρχή τα υγρά και τα στερεά υλικά τα συμπληρώνουμε διαδοχικά. Δημιουργείται έτσι ένας παχύρευστος χυλός αλλά υδαρές.
Σε ειδικά φορμάκια καραμελόχαρτα/ θήκες σιλικόνης κάνουμε σεμιζέ (βούτυρο και αλεύρι στα τοιχώματα από τα φορμάκια) και προσθέτουμε στη μέση της φόρμας το 1/3 από το μείγμα μας διότι ψήνοντας θα διογκωθεί. Δε γεμίζουμε ποτέ τα φορμάκια γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ξεχειλίσει το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μπορούμε να το ψήσουμε και σε μία ενιαία φόρμα του κέικ δίνοντάς του το αποτέλεσμα ενός αλμυρού κέικ. Όταν η ποσότητα από το μείγμα είναι παραπάνω, ψήνεται σε διπλάσιο χρόνο.
Καλή μας Απόλαυση!
Photo by https://www.archanaskitchen.com