Αθηνά Φούντα: Στόχος μας η εξέλιξη…!

Η κα Αθηνά Φούντα είναι μια δυναμική προσωπικότητα. Η γοητεία και το απαράμιλλο γεμάτο ενέργεια στυλ, την κάνει να ξεχωρίζει.Έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου με τις γνώσεις και τη διάθεση για δουλειά… Σήμερα μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε εκείνη αλλά και την εταιρεία της…

Τι είναι η F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ; 

Η F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ αποτελεί εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης με έδρα την Λάρισα. Κύρια δραστηριότητα μας είναι οι υπηρεσίες σε θέματα επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, LEADER, ΟΑΕΔ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ). Πέραν, όμως αυτών, παρέχουμε και υπηρεσίες που αφορούν με επιχειρηματικά πλάνα που στοχεύουν στην έρευνα αγοράς για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, διαφοροποίηση προϊόντος και αύξηση κέρδους, με συστήματα ποιότητας ISO και HACCP, υπηρεσίες franchise καθώς και υπηρεσίες που αφορούν την καθοδήγηση ανέργων και όχι μονό που επιθυμούν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.

Τι είναι ο σύμβουλος επιχειρήσεων; 

Σύμβουλος επιχειρήσεων είναι ένας ειδικός ο οποίος παρέχει υπηρεσίες οργάνωσης και διοίκησης σε μία επιχείρηση. Ο σύμβουλος επιχειρήσεων απευθύνεται τόσο σε ανέργους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, όσο και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν, να διαφοροποιηθούν.’

Γιατί να έρθει κάποιος στην F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ; 

Έχει να κάνει καθαρά με την εξειδίκευση πάνω σε αυτόν τον τομέα. Κάποιος, ο οποίος έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες δε σημαίνει ότι έχει εμπειρία σε όλο το φάσμα των οικονομικών υπηρεσιών: λογιστικά, φοροτεχνικά, οργάνωση επιχειρήσεων και υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ. Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένος να έχει εξειδικευθεί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει. Συνεπώς, ο λόγος για να έρθει κάποιος σε εμάς είναι η εξειδίκευση και η εμπειρία που φέρουμε στις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε για τη στήριξη μίας επιχείρησης ως F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. Η εταιρεία μας, αποτελείται από μία ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και παράλληλα έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στην πόλη της Λάρισας. Αν επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδας μας, θα το διαπιστώσει και μόνος του.

Ποια τα οφέλη μιας επιδότησης; 

Μία επιδότηση έχει πολλαπλά οφέλη για μία επιχείρηση. Μία καινούργια επιχείρηση τη βοηθάει στο ξεκίνημά της καθώς τα έξοδα σε αυτό το στάδιο είναι πάρα πολλά. Μία πιο παλιά επιχείρηση, στο να ενισχυθεί, εκσυγχρονιστεί και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της σε συνάρτηση με τις νέες απαιτήσεις που έχει η αγορά. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι μία επιδότηση είναι μία οικονομική βοήθεια-ενίσχυση για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται από το κάθε πρόγραμμα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται απαραίτητα ότι λύνει και τα προβλήματα μίας επιχείρησης.

Τι να περιμένουμε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ; 

Καταρχήν, να τονίσουμε ότι κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε γενικές γραμμές το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία, στις εξαγωγές, στην αγροδιατροφή, στην υγεία, στο τουρισμό, στις εφοδιαστικές αλυσίδες, στην ενέργεια, στο περιβάλλον, στην τεχνολογία και στον πολιτισμό. Είμαστε σε αναμονή προκηρύξεων και προδημοσιεύσεων. Η F.F.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ είναι στην διάθεση κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει μαζί μας και τον ενημερώσουμε έγκυρα για κάθε επιδοτούμενο πρόγραμμα και όχι μόνο.

Ποιες οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις για μια επιδότηση;  

Οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για μία επιδότηση διαφοροποιούνται ανάλογα με το εκάστοτε πρόγραμμα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα επιδότησης είναι να μην είναι προβληματική επιχείρηση, να μην είναι σε διαδικασία πτώχευσης, να διαθέτει την επιλέξιμη δραστηριότητα και φυσικά να λειτουργεί νόμιμα. Όσον αφορά τις υποχρεώσεις, ο ενδιαφερόμενος, εφόσον επιλεχτεί/εγκριθεί, οφείλει να διατηρήσει την επιχείρηση για χρονικό διάστημα όσο ορίζεται από το κάθε πρόγραμμα. Πρέπει να τονίσουμε, πως ο κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να μελετά και μόνος του την πρόσκληση του προγράμματος που επιθυμεί να ενταχθεί.

Μπορεί να αδικηθεί κάποιος κατά την αξιολόγηση της πρότασης που έχει καταθέσει σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα;  

Η βαθμολογία γίνεται βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να αιτηθούμε σε ένα πρόγραμμα επιδότησης να απευθυνθούμε σε γραφεία ή εταιρείες που εξειδικεύονται στο κομμάτι των επιδοτήσεων ΕΣΠΑ και έχουν εμπειρία στο πώς να εκπονηθεί ορθά μία οικονομοτεχνική μελέτη, ώστε να λάβει όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογία. Βέβαια, η βαθμολογία στηρίζεται σε αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια, καθώς μέρος της βαθμολογίας έγκειται στην κρίση των αξιολογητών. Γι’ αυτό η εμπειρία του συμβούλου είναι ζωτικής η μείζονος σημασίας, διότι ένας έμπειρος και εξειδικευμένος σύμβουλος γνωρίζει πώς πρέπει να συνταχθεί σωστά ένα επιχειρηματικό σχέδιο στα πλαίσια ενός επενδυτικού προγράμματος. Εμείς στην F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ στο θέμα των επιδοτήσεων, φέρουμε εμπειρία από το 2002 και αυτό αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της F.F.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ;

Όραμα της F.F.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ είναι να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία, ως απόρροια των ικανοποιημένων πελατών της. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε καθημερινά ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας σωστή ενημέρωση και ορθή καθοδήγηση ώστε να επιτύχουν τα όνειρα τους για την επιχείρησή τους. Στην F.F.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, είμαστε μία ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και επαγγελματιών και αυτό που επιθυμούμε είναι η ομάδα μας συνεχώς να ενισχύεται και να παρέχει άριστες υπηρεσίες σεβόμενη πάντα την επιθυμία και το όραμα του κάθε πελάτη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο τα μότο μας «F.F. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ : Επιχειρώ-Αναπτύσσω-Επιτυγχάνω».

Πώς θα μπορούσε ένας άνεργος να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες σας;  

Στην εταιρεία μας, έχουμε αναπτύξει τμήμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής. Στο πλαίσιο των υπηρεσιών του τμήματος, ο εξειδικευμένος σύμβουλος παρέχει στον καθοδηγούμενο-άνεργο γνώσεις, συμβουλές, προκλήσεις, καθοδήγηση και υποστήριξη στην προσπάθεια του να ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή στο χώρο του επιχειρείν. Στόχος της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής που παρέχουμε είναι η ανάπτυξη σαφούς κατανόησης των γνώσεων, των ταλέντων, των ικανοτήτων, των ενδιαφερόντων, των πόρων και των περιορισμών.

Εν περιόδω κρίσης ανασφάλειας και αγωνίας τι έχετε να συμβουλεύσετε γενικά;  

Θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί, να μη φοβούνται να αξιοποιήσουν ιδέες καινοτόμες, να μελετούν και να «εκμεταλλεύονται» επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν και να ενημερώνονται συνεχώς για τους τρόπους με τους οποίους δύνανται να δραστηριοποιηθούν στο κλάδο που επιθυμούν.

Φούντα Αθηνά, Διευθύνων σύμβουλος της F.F.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ με αντικείμενο σύμβουλοι επιχειρήσεων και ανάπτυξης, οικονομολόγος και μέλος του μητρώου αξιολογητών ΕΣΠΑ και του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Μανδηλαρά 42, 2ος όροφος, Λάρισα

Τηλέφωνο: 2410250772

Site: www.ffsimv.gr

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ