Tαλιατέλες ογκρατέν

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;

Υλικά συνταγής (για 6 άτομα):

Ένα ταψάκι φούρνου

Ένα κιλό ταλιατέλες

150 γραμ. μανιτάρια

150 γραμ. πιπεριές Φλωρίνης

150 γραμ. μπέικον

μια πρέζα πιπέρι

μια πρέζα αλάτι

200 γραμ. κρέμα γάλακτος

5 αυγά

3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

150 γραμ. παρμεζάνα

300 γραμ. γκούντα τριμμένο

μια πρέζα μοσχοκάρυδο

μια σκελίδα σκόρδο λιωμένο

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε της ταλιατέλες οκτώ λεπτά, τις ρίχνουμε στο ταψί, χτυπάμε με σύρμα κουζίνας την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Σοτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά σ’ ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και τα ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει, ανακατεύουμε πάλι και τα στρώνουμε καλά στο ταψί πιέζοντας λίγο. Κατόπιν πασπαλίζουμε το γκούντα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Καλή Όρεξη!

Chef, Αποστόλης Βακουφτσής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ