Mousse chocolate lila pause μεσα σε μπολ διχρωμης σοκολατας

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

Υλικά συνταγής

500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική (χτυπημένη να γίνει σαντιγί)

100 ml γάλα

250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

100 γρ. φράουλες ή mix berry (φρούτα κατεψυγμένα διάφορα)

1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε μια τύπου μπεν μαρί κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και επάνω στο σκεύος να εφάπτεται μια μεταλλική λεκάνη-μπασίνα χωρίς όμως να ακουμπάει μέσα στο νερό. Τοποθετούμε τη σοκολάτα γάλακτος έτσι ώστε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Όχι δυνατή φωτιά, και χωρίς να πετάγονται οι υδρατμοί, διότι η σοκολάτα μπορεί να σβολιάσει. Προσθέτουμε μέσα και το γάλα. Χωριστά στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί μαζί με τη βανίλια.
Ενώνουμε διαδοχικά τα δύο υλικά μας, προσθέτοντας και τις φράουλες ή τα κατεψυγμένα φρούτα μας πολτοποιημένα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σταθεί η mousse.

*** Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι υλικό θέλουμε και να δώσουμε την ανάλογη γεύση. Κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δροσερό, γρήγορο και ελαφρύ. Και προπαντός γλυκό!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ