6 πρωτότυπες προτάσεις για ντοκιμαντέρ στο Netflix

Η αλήθεια είναι ομορφότερη όταν προβάλλεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ. Τα ντοκιμαντέρ καταφέρνουν να παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο μεγάλες ιστορικές στιγμές, στοιχεία του πολιτισμό, της επιστήμης, της τεχνολογίας καθώς και τις κρυφές πλευρές της φύσης. Παρακάτω παρουσιάζονται 6 ντοκιμαντέρ που έχουν ξεχωρίσει για το πρωτότυπο περιεχόμενό τους!

Το κοινωνικό δίλημμα / «The Social Dilemma»

Το ντοκιμαντέρ «Το κοινωνικό δίλημμα¨ εξετάζει τον επικίνδυνο αντίκτυπο της κοινωνικής δικτύωσης. Ξεδιπλώνεται μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων που εργάστηκαν στις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας, όπως Google, Facebook, Twitter κτλ. είτε ως διευθυντές και ως σύμβουλοι, είτε ως προγραμματιστές κομματιών κώδικα που τρέχουν ακόμη και σήμερα πίσω από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Κορονοϊός

Το 2020 ο κόσμος άλλαξε. Αυτή η επίκαιρη σειρά εξετάζει την πανδημία του κορωνοϊού, τις προσπάθειες καταπολέμησής του και τρόπους διαχείρισης των ψυχολογικών συνεπειών.

Η ιστορία της Νταϊάννα

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η αξιοθαύμαστη ζωή και οι προσωπικές αγωνίες της Πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσα από συνεντεύξεις με τον αδερφό της και άλλα άτομα που τη γνώριζαν καλά.

Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου

Δύο δημοσιογράφοι (οι Πολ Κόνολι και Ράφαελ Ρόου) κλείστηκαν στις φυλακές της Πολωνίας, της Ονδούρας, του Μεξικού και τις Φιλιππίνες θέλοντας να βγάλουν προς τα έξω τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κρατούμενοι, κυριαρχώντας ο εκφοβισμός και η αγριότητα και παρουσιάζοντάς μας την πιο σκοτεινή και αληθινή πλευρά των φυλακών.

Στο μυαλό του Μπιλ Γκέιτς

Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει το μυαλό του Μπιλ Γκέιτς ενώ μιλά για όσους τον επηρέασαν και τους τολμηρούς στόχους που εξακολουθεί να κυνηγά…

Ο Πλανήτης μας

Σε αυτή τη σειρά επεισοδίων προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και μάθετε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς…

Πηγή: https://www.netflix.com/gr/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ