Υλικά συνταγής:
250 γρ. πέννες
80 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Mix πιπεριών (μαύρο, κόκκινο, άσπρο, ροζ, πράσινο) αλεσμένα
Αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε για 6 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από πόσιμο τρεχούμενο νερό, ώστε να σταματήσουμε αμέσως τον βρασμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι στεγνό, ρίχνουμε την ήδη τριμμένη παρμεζάνα σε όλη την επιφάνεια από τον πάτο του τηγανιού. Αφού λιώσει, την αναποδογυρίζουμε σε ένα τσέρκι και την αφήνουμε να κρυώσει, να γίνει κρούστα και να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
Χώρια σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, mix πιπεριών και παρμεζάνα ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. Σε σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και τα ήδη βρασμένα ζυμαρικά, ρίχνοντας τη πιπεράτη σάλτσα και ανακατεύοντάς τα. Σε πιάτο τοποθετούμε πρώτα την κρούστα παρμεζάνας και κατόπιν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
**Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για όλες τις ώρες, ιδανικό για πιπεράτους ουρανίσκους και όχι μόνο. Για όλες τις εποχές του χρόνου, εφόσον ελαττώσουμε τη δόση των πιπεριών που δεν ενδείκνυται για καλοκαίρι. Συνοδεύεται με λευκό κυρίως ή και ροζέ κρασί.