10 λόγοι για να επισκεφθείς τη Γεωργία

Παρόλο που η Γεωργία δεν είναι η πρώτη ταξιδιωτική επιλογή κανενός, έχει πανέμορφα μέρη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την επισκεφθείς και εμείς σας παρουσιάζουμε τους δέκα κορυφαίους!

Η φύση

Σίγουρα υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες μπορείς να απολαύσεις τις ομορφιές της φύσης, αλλά σίγουρα τη Γεωργία δεν την είχες στη λίστα σου. Η Γεωργία έχει εκπληκτική φύση. Τα καυκάσια βουνά, οι πανύψηλες κορυφές τους και τα απίστευτα σκηνικά, είναι αυτά που θα κλέψουν την καρδιά σου.

Τα μικρά δρομάκια της Τιφλίδας 

Τα μικρά δρομάκια της σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Η Τιφλίδα, είναι από τις πιο ιδιαίτερες πρωτεύουσες, γιατί συνδέει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Επιρροές από την Ρωσία και την Αρμενία, θα δεις να αποτυπώνονται σε κάθε σημείο της πόλης.

Μικρές τοπικές αγορές

Ζαρζαβατικά, φρούτα και διαφόρων λογιών τρόφιμα απλώνονται μπροστά σου και μαρτυρούν την αλήθεια για τον τόπο. Και ευτυχώς η Γεωργία έχει πολλές μικρές και χαριτωμένες αγορές, που δε γίνεται να μην περάσεις έστω μια βόλτα.

Καλό φαγητό 

Η Γεωργία έχει εκπληκτική παράδοση στη γαστρονομία αλλά και στο κρασί. Εστιατόρια: Ratsa, La trappe, Gorgasali

Μπατούμι

Είναι ένα από τα πολυσύχναστα μέρη της χώρας. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα αρμονικά.

Φθηνή χώρα 

Η Γεωργία είναι μια αρκετά φθηνή χώρα. Το 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 2.84 γεωργιανά Λάρια, που είναι το νόμισμα της χώρας.

Πολυτέλεια 

Μπορεί η Γεωργία να μη φημίζεται για την πολυτέλειά της, όμως κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών μπορείς να απολαύσεις 5στερα ξενοδοχεία σε αρκετά χαμηλές τιμές.

Κρασί

Το κρασί της Γεωργίας θεωρείται ένα από τα πρώτα κρασιά στον κόσμο. Λέγεται μάλιστα ότι φτιάχνεται εκεί περίπου στα 7.000 χρόνια. Αξίζει μια δοκιμή και θα σε πείσει ότι οι Γεωργιανοί ξέρουν να φτιάχνουν καλό κρασί.

Ασφάλεια 

Η Γεωργία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Το 2016 είχε καταλάβει την τρίτη θέση ασφαλέστερης χώρας στον κόσμο (μετά από τη Σιγκαπούρη και την Κορέα) και το 2017 κατέλαβε την έβδομη θέση. Όχι και άσχημα ε;

Οι άνθρωποι 

Γλυκείς, καλοσυνάτοι και χαμογελαστοί. Δεν έχουν διαβρώσει από τη τουριστική κίνηση και παραμένουν ακόμη αγνοί.

Δείτε επίσης: 

Πράγα: 6 από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα 

https://toperiodikomou.gr/category/proorismoi/page/3/

Βερολίνο: Τι πρέπει να δεις 

Βερολίνο: Τι πρέπει να δεις!

 

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ