Υλικά συνταγής:
5 -6 φέτες ψάρι (σολομός, πέρκα, μπακαλιάρος)
2 μεγ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 μεγ. κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 – 3 ντομάτες ορμιές τριμμένες
15 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
½ ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Από πάνω τοποθετούμε τα κρεμμύδια με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνουμε τις ελιές διάσπαρτα και περιχύνουμε την τριμμένη ντομάτα και μπόλικο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ωστόσο έχουμε αλατοπιπερώσει το ψάρι μας και μετά τα 20 λεπτά το αραδιάζουμε πάνω από τα λαχανικά μας προσθέτοντας και μια φέτα φρέσκια ντομάτα επάνω στο κάθε κομμάτι. Αποτελειώνουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά ακόμη.
Μην ξεχάσω!
Η υγειά έρχεται στο πιάτο μας μέσα από τη θάλασσα καθώς τα ψάρια είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών που αρκετές φορές έχουν υψηλότερη ποιότητα ακόμη από αυτών του κρέατος!
Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο
E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com
Τηλ. Επικ. 6989460989