Χρησιμοποιήστε έξυπνα τις φλούδες της μπανάνας!

Αν μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να πετάτε τις μπανανόφλουδες στα σκουπίδια, καιρός να σταματήσετε. Δείτε, εναλλακτικές χρήσεις τους που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

Μαλακώστε το κρέας

Αν έχετε παιδιά ή ηλικιωμένους στο σπίτι και θέλετε να βγει πιο μαλακό το κρέας σας τότε μπορείτε να βάλετε μερικές ώριμες μπανανόφλουδες στο ταψί γύρω από το κρέας σας.

Μαλακώστε τους κάλους

Αν είστε από αυτούς που έχουν πρόβλημα με τους κάλους, τότε μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι μπανανόφλουδα, να το βάλετε πάνω στον κάλο και να το τυλίξετε με λευκοπλάστ ή γάζα. Κοιμηθείτε με αυτό ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί ο κάλος σας θα έχει μαλακώσει.

Εξαφανίστε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιών

Για να γλυτώσετε την εκνευριστική φαγούρα που προκαλείται ύστερα από το τσίμπημα κουνουπιού, απλά πάρτε τη φλούδα μιας μπανάνας και τρίψτε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στο τσίμπημα. Η μπανάνα περιέχει πολλούς πολυσακχαρίτες που θα εξαφανίζουν τη φαγούρα.

Γυαλίστε τα ασημικά σας

Φτιάξτε ένα μείγμα από φλούδες μπανάνας και λίγο νερό και με ένα πανί τρίψτε τα ασημικά σας. Θα τα δείτε να γυαλίζουν αμέσως!

Απομακρύνει τα παράσιτα των φυτών

Η μπανανόφλουδα απομακρύνει και τα παράσιτα από τα φυτά σας. Αν κάποιο από αυτά έχει πιάσει ψείρες, μπορείτε να θάψετε φλούδες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει πρώτα, σε βάθος 3-5 εκ. στο χώμα γύρω από το φυτό.

Χρησιμεύει ως λίπασμα για τα φυτά

Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά λιπάσματα κυρίως για τα τριαντάφυλλά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες σαν λίπασμα. Κόψτε τις φλούδες σε λωρίδες μήκους 2-3 εκ. και θάψτε τες μέσα στο χώμα, κοντά στις ρίζες.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ