Χοιρινό με ροδάκινο και κάσιους, από την Ελένη Κουμαντάνου

Υλικά συνταγής: 

180 γρ. ψαρονέφρι

30 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν

70 γρ. πιπεριές τρίχρωμες

20.γρ. κρεμμύδι ξερό και φρέσκο

1 ροδάκινο

20 γρ. κάσιους

ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, ξύδι, σόγια σως, κόκκινο κρασί, σκόρδο, τσίλι

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το ψαρονέφρι και το τοποθετούμε σε τηγάνι με λίγο βούτυρο. Το σοτάρουμε και συμπληρώνουμε τα ήδη κομμένα λαχανικά μας, μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια, λίγο σκόρδο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, σόγια σως και ελάχιστο ξύδι. Τέλος, βάζουμε και τα κάσιους, το αλάτι, πιπέρι και τσίλι προαιρετικά. Τελειώνουμε το δέσιμο με λίγο βούτυρο. Τις φέτες από το ροδάκινο τις περνάμε στη σχάρα τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε.

*Είναι μία συνταγή ιδιαίτερη, συνδυασμός Κινεζική-Ελληνική κουζίνα, ανάλογης εποχής, αν και το χειμώνα η εναλλακτική λύση αντί για ροδάκινο είναι το ξινόμηλο που δένει απίστευτα συνδυαστικά. Προτείνεται με κρασί κόκκινο, ξηρό συνήθως και κρασιά ερυθρά γενικότερα με αρώματα διαφόρων καρπών και μπαχαρικών.

Ελένη Κουμαντάνου
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ