Χειροποίητος χαλβάς σαρακοστιανός με ταχίνι σε στρώση από digestive βρώμης

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας φτιάχνει το πιο νόστιμο και γρήγορο γλύκισμα για τη Σαρακοστή!

Υλικά συνταγής

500gr σοκολάτα κουβερτούρα
500gr ταχίνι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100gr φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης
1 σφηνάκι cointreau
180gr μαργαρίνη λιωμένη
250gr μπισκότα βρώμης

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε σε ένα σκεύος 125gr μαργαρίνη. Προσθέτουμε 250gr τριμμένο μπισκότο βρώμης και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στρώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας ή μιας φόρμας κέικ το παραπάνω μείγμα πιέζοντάς το.

Χωριστά σε σκεύος επάνω σε εστία, λιώνουμε σε τύπου μπεν μαρί την σοκολάτα κουβερτούρα, προσθέτοντας 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη.

Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, cointreau, ξηρούς καρπούς και τέλος το ταχίνι. Προσθέτουμε στο ήδη στρωμένο μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 1′.

Χρήσιμες πληροφορίες

Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε μπισκότο της επιλογής μας καθώς και ξηρούς καρπούς και αλκοόλ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προαιρετικά ζάχαρη ή γλυκαντικά.

Εκτός από ξύσμα από εσπεριδοειδή χρησιμοποιούμε και σε μεγάλα κομμάτια τη φλούδα τους.

Διατηρείται εντός ψυγείου και εκτός σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με υλικά τα οποία δεν είναι νηστίσιμα για όλες τις εποχές του χρόνου.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ