Φτιάξτε το πιο εύκολο ψωμί

Από τον Γιάννη Βουτσίνο

Υλικά συνταγής:

1 κιλό αλεύρι
600 ml χλιαρό νερό
1 κγ ζάχαρη
2 κγ αλάτι
3 κγ ξηρή μαγιά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Με λίγο από το νερό διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι. Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μάγια και τη ζάχαρη. Περιμετρικά του μπολ ρίχνουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε και μετά από λίγο ρίχνουμε το λάδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.

Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, το σκεπάζουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει. Μετά από 40 λεπτά, ξαναζυμώνουμε για 2 λεπτά και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ζυμαράκι, το χωρίζουμε σε δυο καρβελάκια, βάζουμε σουσάμι και τοποθετούμε ένα καρβελάκι κάθε φορά σε μια γάστρα με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω (χωρίς ανεμιστήρα). Τοποθετούμε τη γάστρα κλειστή για 30 λεπτά στο φούρνο και 30 λεπτά ανοιχτή. Βγάζουμε το καρβελάκι και το απολαμβάνουμε.

Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά

Για να δεις τη συνταγή σε video, πήγαινε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3076964542314348&id=100000024963360

Καλή απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ