Φενγκ Σούι: Φτιάξτε την πιο ωραία είσοδο σπιτιού!

Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι η είσοδος του σπιτιού πρέπει να είναι «ανεμπόδιστη» ώστε να κυλάει η ενέργεια και να είναι παράλληλα καθαρή και ευάερη. Η απομάκρυνση της ακαταστασίας και η δημιουργία ενός λειτουργικού και ευχάριστου χώρου θα σας χαρίσει ηρεμία και θετική ατμόσφαιρα!

Περιορίστε την ακαταστασία

Επιδιώξτε να δημιουργήσετε συστήματα οργάνωσης που θα διατηρούν την ακαταστασία στο μίνιμουμ και επιλέξτε έπιπλα και αξεσουάρ που κρατάνε τους διαδρόμους ανοιχτούς.Φ

Διακοσμείστε με φυτά

Τα φυτά είναι βασικό συστατικό του Φενγκ Σούι και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πολύ όμορφη είσοδο. Επιλέξτε φυτά με στρογγυλά και όχι μυτερά φύλλα. Επιλέξτε τα φυτά σας λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του χώρου σας και το φυσικό του φως.

Δώστε βάση στον φωτισμό

Όταν σχεδιάζετε τον φωτισμό σας προσπαθήστε να έχετε διάφορες πηγές φωτισμού σε διάφορα ύψη. Ένα φωτιστικό οροφής και ένα λαμπατέρ ή ένα ζευγάρι απλίκες, για παράδειγμα. Αν υπάρχει παράθυρο και θέλετε να μην σας βλέπουν, μπορείτε να τοποθετήσετε στόρια.

Προσέξτε τη θέση των καθρεπτών σας

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, όταν ο καθρέπτης είναι ακριβώς απέναντι από την πόρτα σας τότε το chi (δηλαδή η καλή ενέργεια) δραπετεύει. Προτιμήστε να βάλετε τον καθρέπτη κάθετα στην πόρτα, πάνω ίσως από μια κονσόλα. Αυτή η διάταξη θα δημιουργήσει έναν χώρο για τα κλειδιά σας και άλλα αντικείμενα και θα σας επιτρέψει να ρίχνετε μια γρήγορη ματιά πριν φύγετε από το σπίτι.

Φροντίστε την εξώπορτα

Αν η πόρτα σας κολλάει ή δεν ανοιγοκλείνει όπως θα έπρεπε φροντίστε να την φτιάξετε. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι οι προβληματικές πόρτες σας στερούν ευκαιρίες στη ζωή. Διορθώστε οποιοδήποτε πρόβλημα έχει η εξώπορτα κάνοντας έναν γρήγορο έλεγχο των μεντεσέδων και της κλειδαριάς. Επίσης, αν χρειάζεται βάψιμο κάντε το, το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://spirossoulis.com/spiri-diakosmisi-ftiakste-tin-teleia-eisodo-akoloythontas-tiw-arxes-tou-feng-shui/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ