Υπαρχουν ανθρωποι, της Εβελίνας Πρεβέντη

Υπάρχουν άνθρωποι αδιάφοροι, άνθρωποι όμορφοι με ωραία μάτια και άνθρωποι όμορφοι με ωραία καρδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν και θα θελήσουν να φύγουν, υπάρχουν και εκείνοι που δε θα έρθουν ποτέ και άλλοι που ποτέ δε θα ξεκολλήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που μοιάζουν με εμάς και άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί από εμάς.

Υπάρχουν άνθρωποι επικριτές και άνθρωποι που ποτέ δε θα ακούσεις τη φωνή τους. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που δε θα καταφέρεις ούτε την ψυχή τους να ακούσεις. Πόσο μάλλον να την αγγίξεις. Υπάρχουν άνθρωποι περίεργοι και άνθρωποι πολύ περίεργοι.

Υπάρχουν οι ελαστικοί, οι πρόθυμοι από επιλογή και εκείνοι από ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι με συμφέρον και άλλοι με ανιδιοτέλεια, Υπάρχουν ψεύτες και λίγοι ειλικρινείς. Ειλικρινείς και λίγοι ψεύτες. Υπάρχουν άνθρωποι καλοί που γίνονται κακοί και άνθρωποι κακοί που γίνονται πολύ κακοί.

Υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται και άνθρωποι που προσπαθούν μια ζωή για να ερωτευτούν. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον κόσμο και άνθρωποι που θέλουν να τους αγαπάει ο κόσμος. Υπάρχουν άνθρωποι που το ‘εγώ’ τους είναι ψηλότερο από το ‘εμείς’ και άνθρωποι που αγωνίζονται για το ‘εμείς’. Άνθρωποι που διαβάζουν και άνθρωποι που διασκεδάζουν. Άνθρωποι ανασφαλείς και άνθρωποι με μια ανεξήγητη αύρα αυτοπεποίθησης. Άνθρωποι μαγνήτες και άνθρωποι ‘μακριά από εμάς’.

Άνθρωποι που είναι στη ζωή μας για πάντα και που έρχονται για να γίνουν τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που περπατάνε στο δρόμο και χαιρετάνε και άνθρωποι που σκύβουν το κεφάλι και προχωράνε. Υπάρχουν άνθρωποι χαμογελαστοί και άνθρωποι που κάνουν τους άλλους χαμογελαστούς.

Άνθρωποι σοφοί και άνθρωποι που κάνουν τους άλλους σοφούς. Άνθρωποι επιβλητικοί και άνθρωποι απαιτητικοί. Άνθρωποι με ύφος και άνθρωποι με ύψος. Άνθρωποι για εμάς και άνθρωποι πέρα από εμάς…

Εβελίνα Πρεβέντη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ