Τρίτη: Ριζότο με λουκάνικα χωριάτικα

Υλικά συνταγής: 

1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο ροδέλες

500 γ. ρύζι Καρολίνα η νυχάκι

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 π.κ. κρασί λευκό

Ζωμό της αρεσκείας σας

Παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα ελαφρώς και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα. Βάζουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζωμό μέχρι να βράσει και να χυλώσει το ρύζι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαϊντανό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μερικά λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μην ξεχάσω!

Το μυστικό στο ριζότο είναι η καλή ποιότητα του ρυζιού, η χαμηλή φωτιά και να βάζουμε λίγο-λίγο το ζωμό και όχι από την αρχή το νερό όπως στο πιλάφι. Επίσης, όταν βάζουμε αλλαντικά στο ριζότο είμαστε προσεκτικοί στο αλατοπίπερο και στα μπαχαρικά.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ