Τρίτη: Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά συνταγής: 

1 κοτόπουλο κομμένο στα 8

1 κουτάκι μπύρα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 σκ. Σκόρδο

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πάρα πολύ το κοτόπουλο μέχρι να κάνει μια βαθιά κρούστα εξωτερικά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε ρίχνοντας λίγη λίγη την μπύρα με προσοχή γιατί φουσκώνει και θα χυθεί από την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νεράκι μέχρι να τελειώσει το φαγητό μας και να μείνει λίγη παχιά σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι, αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο η ξερό θυμάρι και σκεπάζουμε αφήνοντας τον πάνω στο κλειστό μάτι για αλλά 5 λεπτά.

Μην ξεχάσω! 

Ένας ιδιαίτερος τρόπος μαγειρέματος για το κοτόπουλο χωρίς να θυμίζει ούτε κρασάτο, ούτε λεμονάτο. Συνοδεύστε με ρύζι και κρασί της αρεσκείας σας η σκέτο ως μεζέ στο τραπέζι.

 

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ