Το να μην έχεις κάτι να χάσεις σε κάνει ελεύθερο!

Η αγάπη είναι το πιο έντονο συναίσθημα που μπορείς να βιώσεις. Κάποιες φορές οδηγεί στην ευτυχία, κάποιες στον πόνο και κάποιες στην παράνοια. Στο όνομα της, έχουν γίνει αξιομνημόνευτες πράξεις ανδρείας και αυταπάρνησης, έχουν γίνει όμως και εγκλήματα πάθους. Είτε πρόκειται για ερωτική, είτε για μητρική, είτε για αδελφική, είτε για γονική, είτε για φιλική, είναι το ίδιο δυνατή.

Η αγάπη σε βοηθά να υπερβείς το ‘εγώ’ σου και να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου. Η αγάπη κάνει θαύματα, ενώ από μόνη της είναι ένα θαύμα. Η αγάπη όμως γεννά και φοβίες. Υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το να χάσεις τα άτομα που αγαπάς; Τι συμβαίνει όμως, όταν δεν έχεις τίποτα να αγαπάς; Δεν έχεις και τίποτα να φοβάσαι..

Το να μην έχεις κάτι να αγαπάς δε σε κάνει δυστυχισμένο όπως θα ισχυρίζονταν οι περισσότεροι, αλλά ελεύθερο. Ή μάλλον σε κάνει παροδικά δυστυχισμένο, τη στιγμή που συγχέεις τη μοναχικότητα με την ελευθέρια. Ελεύθερο, καθώς η αγάπη θέτει περιορισμούς και δεσμεύσεις. Ελεύθερο, καθώς σπας τα δεσμά του φόβου, εξαφανίζεται ο μεγαλύτερος φόβος σου, αφού δεν απομένει κανείς που μπορεί να εξαφανιστεί από το πλάι σου. Eλεύθερο, καθώς σε απαλλάσσει από κάθε άγχος για το μέλλον και κάθε δισταγμό. Διότι το να νοιάζεσαι μονάχα για τον εαυτό σου είναι το πλέον εύκολο κι όλοι αναζητούν την εύκολη λύση.

Και το να μην έχεις κάπου να στηριχτείς δε σε κάνει αδύναμο αλλά δυνατό. Γιατί τώρα στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια, επιστρατεύοντας τις δικές σου δυνάμεις. Δεν έχεις ανάγκη από κανέναν και τίποτα, φτάνει να πιστεύεις σε εσένα! 

~Λία Ορφανίδου 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ