Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

Εξαιτίας του στρες, της περιβαλλοντικής ρύπανσης, των έντονων κλιματικών αλλαγών και του μπλε φωτός των οθονών, η επιδερμίδα σταδιακά χάνει τη λάμψη της, εμφανίζονται οι ρυτίδες, οι δυσχρωμίες και τα σημάδια κούρασης. Σύμμαχος στην επανόρθωσή της είναι τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνες C, A και E, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τη φθορά των κυττάρων.

Πιο συγκεκριμένα, προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, απομακρύνουν τις τοξίνες, επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου. Κατά συνέπεια, προλαμβάνουν το σχηματισμό ρυτίδων.

Επιπλέον, ενισχύουν το φάσμα προστασίας των αντηλιακών, ενώ παράλληλα επανορθώνουν τυχόν βλάβες από παλαιότερη υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Προστατεύουν επίσης από τις φλεγμονές, οι οποίες αποτελούν σημαντική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Η φλεγμονή αποτελεί έναν ακόμη μηχανισμό αυτοάμυνας στις εξωτερικές επιθέσεις όπως ο ήλιος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, οι λοιμώξεις και οι τοξικές χημικές ουσίες. Πρόκειται για την προσπάθεια της επιδερμίδας να επιδιορθώσει μια βλάβη. Η σωρεία των επιθέσεων αυτών οδηγεί στο σταδιακό εκφυλισμό των επανορθωτικών μηχανισμών της επιδερμίδας και κατά συνέπεια στην εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Την ανεπάρκεια αυτή του οργανισμού έρχονται να καλύψουν τα καλλυντικά προϊόντα με αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά, καθώς είναι ευαίσθητα στο φως και στον αέρα, μπορούν να αποσυντεθούν πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται αναγκαία η επιλογή προϊόντων σε αδιαφανείς συσκευασίες που εξασφαλίζουν το ιδανικό περιβάλλον για να διατηρούνται σταθερά.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ιδανική επιλογή αποτελεί μια φόρμουλα με ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό κοκτέιλ, στην οποία δηλαδή συνυπάρχουν δύο ή τρεις αντιοξειδωτικοί παράγοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ