Τα πιο νόστιμα ποντικάκια

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Ζύμη Σαβαγιάρ:

350 γρ. ασπράδια αβγού
320 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
245 γρ. κρόκος αβγού
1 στικ βανίλια
410 γρ. αλεύρι μαλακό
5 γρ. baking powder

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από το μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα κοσκινισμένο το αλέυρι, τη βανίλια και το baking powder. Ομογενοποιούμε καλά όλα τα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχα\κής με το μείγμα μας και ‘κόβουμε’ σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί με ίσιο κορνεδάκι Νο12 μακρόστενα σαβαγιάρ 5εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185ο C για 15-17 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα σιροπιάζουμε ελαφρώς.

Κρέμα Σοκολάτας:

250 γρ. γάλα φρέσκο
345 γρ. σοκολάτα υγείας (λιωμένη)
420 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (σε σαντιγί ελαφριά χτυπημένη)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και αφρατεύουμε με την κρέμα γάλακτος που έχουμε ήδη χτυπήσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Γλάσο Επικάλυψης:

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. γάλα φρέσκο
15 γρ. γλυκόζη
300 γρ. σοκολάτα υγείας ή Γάλακτος ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη γλυκόζη. Τα ρίχνουμε στις σοκολάτες και ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.

Σύνθεση Γλυκού

Τοποθετούμε τα ελαφρώς σιροπιασμένα σαβαγιάρ σε μια πιατέλα. Παίρνουμε με σακούλα ζαχ\κής και γεμίζουμε με κρέμα σοκολάτας. Σχηματίζουμε με την κρέμα σοκολάτας ένα ‘ποντικάκι’ στο πάνω μέρος του σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
Τέλος έχουμε χλιαρό το γλάσο μας και βουτάμε ένα-ένα τα ποντικάκια μας και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Σχηματίζουμε ματάκια, αυτάκια και ουρίτσες.

Βαθμός δυσκολίας: 3

Μερίδες: 30-40 τεμάχια

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ