Τα πάντα αλλάζουν, από την Εβελίνα Πρεβέντη

Η διαρκής κίνηση και μεταβολή αποτελεί το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της πραγματικότητας. Τα πάντα αλλάζουν και μας παρασύρουν.

Από ανθρώπους που ήρθαν και έφυγαν, από έρωτες που μετατράπηκαν σε βαρετές συναντήσεις, από καταστάσεις γνώριμες που έγιναν άγνωστες, από καιρούς δημιουργικούς που τους κατάπιε η στασιμότητα και από εποχές ξέγνοιαστες που της ρούφηξε η σκληρή καθημερινότητα.

Αλλά και από ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μας και την άλλαξαν ολόκληρη, από την πορεία του επαγγέλματος που έγινε ανοδική, από την απουσία χρόνου που βρήκε την ελευθερία του και έγινε πιο παραγωγικός, από την ανυπαρξία, στη δημιουργία καταστάσεων που μας γέμισαν.

Μέχρι να σηκωθείς από το κρεβάτι σου για να καλημερίσεις τον κόσμο, ο κόσμος είναι ήδη αλλιώτικος. Μέχρι να αποχαιρετήσεις το χτες, έρχεται το τώρα παρασέρνοντάς σε και μέχρι να ονειρευτείς το μέλλον, αυτό στέκεται και σε περιμένει.

Μέχρι να δεις κατάματα τον ήλιο θα συνειδητοποιήσεις πως τίποτα δε μένει ίδιο. Η ανασφάλεια που μας προσφέρει η προσωρινότητα, είναι αυτή που κάνει τις συνθήκες πιο δημιουργικές και η στασιμότητα είναι αυτή που τις ξεθωριάζει.

Και μέχρι να αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις την πληθώρα αλλαγών που πραγματοποιούνται καθημερινά, θα καταλάβεις πως η ίδια η ζωή είναι από μόνη της μια μεγάλη αλλαγή.

Εβελίνα Πρεβέντη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ