Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα συστατικά όπως πολυφαινόλες, φλαβανόλες και κατεχίνες και έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας, της εγκεφαλικής λειτουργίας και τη μείωση φλεγμονών.

Έρευνες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας και με την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, από μελέτες έχουν προκύψει τα εξής.

Η σοκολάτα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου

Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του σακχάρου στα κύτταρα.Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων ινσουλίνης στον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στη μείωση του βάρους.

Η σοκολάτα μειώνει την πείνα και την όρεξη για φαγητό

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τις λιγούρες και προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση βάρους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι 12 γυναίκες που συμμετείχαν και μύριζαν και έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, παρουσίασαν μείωση της πείνας και μείωση στα επίπεδα της γκρελίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της πείνας».

Άλλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 16 άτομα συνέκρινε την επίδραση της σοκολάτας γάλακτος και της μαύρης σοκολάτας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συμμετέχοντες ένιωθαν πιο χορτάτοι μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Επιπλέον, κατανάλωναν 17% λιγότερες θερμίδες σε επόμενο γεύμα.

Τονώνει τη διάθεση

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία και τη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 13.626, αυτοί που κατανάλωναν περισσότερη μαύρη σοκολάτα είχαν 57% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καταθλιπτικά συμπτώματα. Άλλη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την ημέρα καθημερινά μειώνει τα επίπεδα του άγχους στις γυναίκες σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.mothersblog.gr/mama/diaites/story/137838/mayri-sokolata-ta-ofeli-sto-adynatisma-kai-oxi-mono

Photo by Louis Hansel on Unsplash

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ