Τα δύσκολα βράδια..!

Άλλο ένα από εκείνα τα δύσκολα βράδια που αναρωτιέσαι ποιος είσαι, ποιος θες να γίνεις και τι έχεις καταφέρει. Άλλο ένα από εκείνα τα βράδια που μένεις ξάγρυπνος αλλά ονειρεύεσαι. Αυτά τα βράδια περνάνε δύσκολα αλλά τα θυμάσαι για πάντα. Βράδια σαν κι αυτό αποτελούν τις τελείες της ζωής. Ή τις άνω τέλειες καμιά φορά.

Πάντως κόμμα δεν είναι. Αυτά τα βράδια αποφασίζεις. Αποχαιρετάς έρωτες που επέλεξαν να φύγουν και θες να ανοιχτείς σε καινούριους. Αποφασίζεις ότι δεν ωφελεί να περιμένεις και, παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου. Βράδια σαν κι αυτό κάνεις παύση από τον υπόλοιπο κόσμο και μένεις μόνος. Αέναη σιωπή. Κι εσύ μέσα σε αυτή αποφασίζεις τι θα αφήσεις πίσω σου το επόμενο πρωί και τι θα πάρεις μαζί σου.

Βλέπεις ποιοι άνθρωποι δεν ήταν δίπλα σου αυτές τις ημέρες και δε σε έψαξαν τέτοιες νύχτες. Και βλέπεις και τον εαυτό σου. Ενδοσκόπηση μέχρι το ξημέρωμα. Μέχρι να κουραστείς να αναλύεις και να σχεδιάζεις. Βλέπεις για τι μετάνιωσες και κάνεις τον απολογισμό σου. Και βγαίνεις πιο δυνατός. Κάθε βράδυ σαν κι αυτό σε κάνει πιο δυνατό. Μέχρι να γίνεις ατσάλι. Μέχρι να σε αγγίζουν δύσκολα όσα βλέπεις. Μέχρι να σε λερώνουν πιο σπάνια οι βρομιές του κόσμου αυτού.

Αυτά τα βράδια είναι τα γαλόνια σου στη ζωή σου. Αυτά τα βράδια είναι σαν παράσημα. Τα φοράς περήφανα στο στήθος και το μυαλό σου και, προχωράς! Αυτά τα βράδια σε έκαναν αυτό που είσαι και θα σε αλλάξουν σε αυτό που μπορείς να γίνεις. Μέχρι να μην περνάς τέτοια βράδια και να κοιμάσαι ήσυχος..! 

~Γεωργία Καγιάννη 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ