Τα βράδια στην ταράτσα, από την Γεωργία Καγιάννη

Αν έχεις υπάρξει φοιτητής σίγουρα έχεις περάσει κάποια βράδια με την παρέα σου σε μία ταράτσα, με μπύρες, μουσική και καλούς φίλους. Και όταν σκέφτεσαι τα φοιτητικά σου χρόνια που πέρασαν, ή σκέφτεσαι τι θα σου λείψει πιο πολύ όταν περάσουν, αυτά τα βράδια σου έρχονται στο μυαλό!

Βλέπεις αυτά τα βράδια χτίζεις αναμνήσεις και δημιουργείς αναμνήσεις που θα διηγείσαι μια ζωή. Μαθαίνεις ουσιαστικά τους φίλους σου, κάνετε κατάθεση ψυχής, γελάτε με όλη σας τη δύναμη… Αυτά τα βράδια θα πάρεις αποφάσεις που θα μοιάζουν τόσο σημαντικές, και όταν περάσουν τα χρόνια θα γελάς με τους “προβληματισμούς” σου. Θα συμβουλεύεις τους φίλους σου και εκείνοι θα συμβουλεύουν εσένα με τη σοφία των φοιτητικών σας χρόνων. Άλλωστε σε αυτήν την ηλικία νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, πως έχουμε πάρει αρκετά μαθήματα από τη ζωή και έχουμε μαζέψει αρκετές εμπειρίες ώστε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς επί παντός επιστητού.

Κι όσο κι αν αυτό δεν ισχύει, δεν πειράζει. Γιατί οι αποφάσεις αυτές είναι ανώδυνες, όπως και τα πιο πολλά προβλήματα που σε απασχολούν σε αυτήν την ηλικία. Ερωτικές απογοητεύσεις, τρίγωνα και εκδρομές. Αυτά είναι τα προβλήματά σου και πίστεψέ με μια ζωή θα εύχεσαι να ήταν τα ίδια. Γιατί όσο κι αν βασανίζεσαι να πάρεις μια απόφαση κάθε βράδυ στην ταράτσα σου με τους φίλους σου, ξέρεις πως δε θα επηρεάσει τη ζωή σου. Κάθε δρόμος σε αυτήν την ηλικία είναι μία εμπειρία!

Κι όταν πάρεις την πιο λάθος απόφαση; Δεν πειράζει! Η ταράτσα είναι εκεί και σε περιμένει! Και οι φίλοι σου είναι κι αυτοί εκεί! Θα αγοράσετε μπύρες, θα ανεβείτε επάνω και η ψυχολογία σας θα ανέβει κι αυτή! Ίσως στην αρχή κλάψετε λίγο, αλλά μία αγκαλιά θα τα λύσει όλα και θα απαλύνει κάθε “πόνο”… Ύστερα θα αρχίσετε πάλι να γελάτε και να φτιάχνετε ταξίδια και ιστορίες με το νου σας!

Όταν είσαι φοιτητής, όλα περνάνε, αρκεί να έχεις τους φίλους σου και μια ταράτσα να αράξετε. Μπορεί βέβαια η δική σου ταράτσα να είναι ένα απλό μπαλκόνι, αλλά όλα έτσι δεν είναι στη ζωή; Καθένας βρίσκει την ταράτσα που τον κάνει ευτυχισμένο και καλεί τους δικούς του ανθρώπους για να μοιραστεί τα βράδια του με λίγη -ή και πολύ – μπύρα!

~Γεωργία Καγιάννη 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ