Ταραμοσαλάτα

Υλικά συνταγής: 
250 γρ. ταραμά
400 γρ. ψωμί ψίχα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 π. ν.  ½ ελαιόλαδο  ½ σπορέλαιο
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση: 
Μουλιάζουμε το ψωμί σε κρύο νερό, το στύβουμε καλά και το θρυμματίζουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί με τον ταραμά και το μισό κρεμμύδι για αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας διαδοχικά λίγο από το λαδί, λίγο ακόμα κρεμμύδι και λίγες σταγόνες λεμόνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δοκιμάζοντας το μείγμα για να προσέξουμε μην πικρίσει η ταραμοσαλάτα. Όταν φτάσουμε στην επιθυμητή γεύση θα πρέπει το μείγμα μας να έχει γίνει μια παχιά αλοιφή. Εάν πήξει πολύ, μπορούμε να αραιώσουμε με ελάχιστο νερό.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ