Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές πικρές τροφές μας κάνουν πολύ μεγαλύτερο καλό από όσο νομίζουμε!

Όσο η γλυκιά γεύση ελκύει τους περισσότερους, άλλο τόσο η πικρή μας απωθεί, με αποτέλεσμα είτε να αποφεύγουμε τις πικρές τροφές, είτε να κάνουμε τα πάντα για να διώξουμε την πικράδα τους.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι πικρές τροφές και τα βότανα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πεπτικών υγρών και την υποστήριξη της πέψης, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν και τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα μας, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων και τη ροή της χολής.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι όσο καλύτερα χωνεύουμε το φαγητό μας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσουμε από αυτό. Αν κάποιος παρουσιάζει πεπτικά προβλήματα, πολλοί ειδικοί συνιστούν, μάλιστα, να δοκιμάσει κάποια πικρή τροφή, όπως π.χ. σαλάτα με ταραξάκο (γνωστό και ως ραδίκι του βουνού) πριν από ένα μεγάλο γεύμα.

Ακόμη, πικρές τροφές όπως ραντίτσιο, ταραξάκο, ρόκα, αντίδι, κατσαρό λάχανο κ.ά. περιέχουν φυτοχημικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο διαχειρίζεται τη χοληστερίνη, εξισορροπεί ορμόνες, αποτοξινώνει το αίμα και μεταβολίζει τα λίπη. Συν τοις άλλοις, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο.

Πηγή: https://www.clickatlife.gr

Φωτογραφία: https://unsplash.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ