Στο πιο αθώο βλέμμα..

Υπάρχει κάποιος σ’ αυτόν τον κόσμο που θα αντέξει τις φωνές σου και δε θα αντιδράσει, θα ξεσπάσεις, αλλά δε θα σου κρατήσει κακία, δε θα έχεις χρόνο γι’ αυτόν αλλά αυτός, εκεί με επιμονή θα περιμένει ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα κάλεσμά σου, το χρόνο σου, για να παίξετε.

Είναι ο πρώτος που θα καταλάβει ότι δεν είσαι καλά πριν καν χρειαστεί να το δείξεις, θα αισθανθεί τον πόνο σου και θα έρθει με τον τρόπο του να τον μετριάσει. Θα είναι εκεί, όταν όλοι θα έχουν φύγει. Για όλους μας, κάποια στιγμή ήταν το δώρο Χριστουγέννων ή γενεθλίων που ζητούσαμε με λαχτάρα και ο μόνος που μπόρεσε να γιατρέψει το συναισθηματικό μας κενό. Το λούτρινο αρκουδάκι επιτέλους αποκτά ζωή και εσύ καταλαβαίνεις πως πλέον είσαι υπεύθυνος γι’ αυτό, είσαι η μάνα ή ο πατέρας του και, η αγάπη σου για εκείνον δε γνωρίζει όρια, γιατί δεν έχει.

Το πόσο θα αγαπήσεις ένα σκύλο δεν εξαρτάται από εσένα ή εκείνον.  Θα τον αγαπήσεις από τη στιγμή που θα τον κρατήσεις στην αγκαλιά σου, γιατί ο σεβασμός είναι υποχρέωση όλων, αλλά η αγάπη είναι από επιλογή. Ένα κούνημα της ουράς και η πιο τρυφερή αγκαλιά είναι αρκετή, για να διώξει στιγμιαία τη κούραση, το άγχος και την ταλαιπωρία της καθημερινότητας που μας αποξενώνει και μας αποπροσανατολίζει από αυτά που αξίζουν, όπως η αγάπη που δεν περιμένει αντάλλαγμα.

Ο σκύλος είναι ένα κομμάτι της ψυχής σου, είναι αυτός που θα σου μάθει να αγαπάς και να αγαπιέσαι, που θα είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα και θα αποτελέσει το στήριγμα εκείνο, το οποίο καμία φουρτούνα δε θα διώξει, αλλά ούτε θα σε κάνει να μετανιώσεις ποτέ για την επιλογή σου αυτή!

Κριστέλα Ζέφι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ