Σουφλέ σοκολάτας στο ποτήρι

Πρόκειται για ένα γλυκό που γίνεται στο λεπτό, χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προεργασία. Τα βασικά υλικά της συνταγής υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και με υλικά της επιλογής του, καθώς η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι φαντασία! Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει το πιο νόστιμο και γρήγορο σουφλέ σοκολάτας!

Υλικά συνταγής

3 κουταλιές σούπας αλεύρι (γεν.χρ)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
30 γραμμάρια ηλιέλαιο
60 γραμμάρια γάλα
Μία βανίλια
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι γλυκού baking powder

Εκτέλεση συνταγής

Σε μία κούπα ανακατεύουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά, δηλαδή, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το baking.

Αφού ανακατευτούν όλα μαζί, προσθέτουμε τα υγρά υλικά και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα με ένα κουτάλι.

Το μείγμα μας είναι περίπου στα 3/4 της κούπας.

Χρησιμοποιούμε συνήθως κούπα του NEScafe μεγάλη με χερούλι, γιατί στην μικρή κούπα του γαλλικού θα ξεχειλίσει το μείγμα μας. Ειδάλλως, το παρασκευάζουμε με τη μισή μας δόση.

Μεσαία θερμοκρασία στο φουρνάκι μικροκυμάτων για ένα λεπτό.

Σημείωση

Επειδή στο φούρνο μικροκυμάτων η θερμοκρασία είναι ισχυρή, στο λεπτό θα πρέπει να διακόψουμε τη λειτουργία του ανοίγοντας την πόρτα 2-4 φορές. Να μην το αφήσουμε δηλαδή συνεχόμενα ένα λεπτό. Τα μικροκύματα έχουν αυτή την ιδιότητα, ότι συνεχόμενα αναπτύσσεται υπερβολικά η θερμοκρασία, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να το τσεκάρουμε είναι να σταματάμε τη λειτουργία του.

Σερβίρουμε αμέσως με μπισκότο, σιρόπι, παγωτό και ό,τι επιθυμούμε.
Το σουφλέ σερβίρετε αμέσως διότι μετά πέφτει ο όγκος του.

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ