Σοτέ φιλέτο ψαριού σε αρωματικό λάδι με κουνουπίδι λουκουμά

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, σήμερα μας μαγειρεύει πεντανόστιμο και εύκολο σοτέ φιλέτο ψαριού!

Υλικά συνταγής

2 φιλέτα λαβράκι
Φουντίτσες κουνουπίδι
Μία πρέζα κουρκουμά
Μία πρέζα κάρυ
Μία πρέζα σουμάκ
2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 ml μπύρα
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι και πιπέρι
100 γραμμάρια φαρίνα
20 γραμμάρια ούζο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι το ελαιόλαδο, τα κλωναράκια από το φρέσκο θυμάρι και τον γλυκάνισο.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από τη μεριά της σάρκας και τοποθετούμε στο τηγάνι ώστε να σοταριστούν από 1 λεπτό από την κάθε πλευρά τους. Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ετοιμάζουμε το χυλό σε ένα σκεύος, ανακατεύοντας φαρίνα, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κουρκουμά, σουμάκ, προσθέτοντας και την μπύρα. Το κουνουπίδι το προβράζουμε για 5 λεπτά σε νερό που ήδη βράζει.

Το στραγγίζουμε και το βουτάμε στον παραπάνω χυλό, τηγανίζοντάς το (τύπου φριτέζα) σε αρκετό λάδι.

Ο χυλός βοηθάει να δημιουργηθεί κρούστα στο λαχανικό μας, να του δώσει γεύση, τραγανότητα και στη συγκεκριμένη συνταγή, χρώμα. Στην ουσία θωρακίζει το λαχανικό, καθώς εξωτερικά είναι τραγανό και εσωτερικά ζουμερό. Γι’ αυτό, θέλουμε μεγάλη θερμοκρασία, γιατί αν η θερμοκρασία μας είναι χαμηλή το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να το βράσει χωρίς να συγκρατηθεί ο χυλός επάνω στο τρόφιμο.

Γρήγορο παχύρευστο λαδολέμονο:

Χτυπάμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 50 γρ. χυμό λεμόνι, 100 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ .ηλιέλαιο, μία πρέζα αλάτι και ρίγανη. Αποθηκεύεται για 1μήνα το λιγότερο εντός και εκτός ψυγείου

Χρήσιμες συμβουλές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.
Επίσης και να αντικαταστήσουμε το κουνουπίδι με μπρόκολο.
Η επιλογή μπαχαρικών είναι προαιρετική.
Είναι μία γρήγορη συνταγή διάρκειας 15 λεπτών.
Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τα λαχανικά μας έτσι ώστε να τρώγονται με ευχαρίστηση από τους μικρούς μας φίλους!

Καλή μας Όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ