Σκαλτσούνια νηστίσιμα, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά για τη ζύμη: 

3 φλ. αλεύρι

1 φλ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. μέλι

1 1/5 κ.γ. μπίικιν πάουντερ

Χλιαρό νερό, όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση: 

1 ½ φλ. καρύδι τριμμένο

2 ½ κ.γ. γλυκό του κουταλιού αλεσμένο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Ροδόνερο

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα, όχι πολύ χοντρά. Με ένα πιατάκι μικρό την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε στη μέση 1 κουταλιά από τη γέμιση, κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες να μην ανοίξουν. Σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα τοποθετούμε τα σκαλτσούνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθούν, τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ