Σήμερα μαγειρεύουμε: Κοτόπουλο σε λίμνη από σάλτσα βαλσάμικο, με μέλι, μουστάρδα και σουσάμι

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

Υλικά συνταγής

200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
20 γραμμάρια μουστάρδα
Αλάτι – πιπέρι
50 γραμμάρια μέλι
50 γραμμάρια ξύδι βαλσάμικο
20 γραμμάρια κρέμα βαλσάμικο ρόδι

Εκτέλεση συνταγής

Αλείφουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο ρόδι. Το περνάμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από τηγάνι με λίγο λάδι για να το θωρακίσουμε έτσι ώστε να πιάσει εξωτερικά κρούστα και το εσωτερικό του να είναι ζουμερό. Σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ συνεχίζουμε τη διαδικασία μέσα στο φούρνο για να είμαστε σίγουροι για το εσωτερικό του φιλέτου.

Χώρια κάνουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί, μουστάρδα, ξύδι βαλσάμικο, μέλι και κρέμα βαλσάμικο ρόδι. Το περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και πουδράρουμε με σουσάμι. Σερβίρετε με ζεστή τη σάλτσα του.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ