Σήμερα απολαμβάνουμε πεντανόστιμο cheesecake με βάση από σοκολάτα!

Διάσημο και δημοφιλές γλυκό, κυρίως για την ευκολία του. Ποιος δε λατρεύει να απολαμβάνει ένα cheesecake στο σπίτι του ή σε κάποιο ζαχαροπλαστείο; Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας δείχνει την πιο εύκολη συνταγή και μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

Υλικά συνταγής

60 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μπισκότα digestive
10 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια κρέμα τυριού
1 βανίλια
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Γλυκό του κουταλιού, βύσσινο

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε σε ένα σκεύος το βούτυρο βάζοντας το κακάο και το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.

Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χωριστά στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα τυρί, τη λιωμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.

Τέλος στο σερβίρισμα προσθέτουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα ή mix αυτών.

To cheesecake είναι ένα γλύκισμα αλμυρό-γλυκό για περίεργους ουρανίσκους και γι’ αυτούς που δεν είναι λάτρεις της ζάχαρης.

  • Η κρέμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτή, ούτε πολύ αραιή.
  • Σε περίπτωση που είναι αραιή συμπληρώνουμε κρέμα τυριού και σε περίπτωση που είναι σφιχτή προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.
  • Θέλουμε η μορφή του να είναι σε μορφή γιαουρτιού.
  • Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή ακόμη και πραλίνα φουντουκιού.
  • Διατηρείται μέχρι και 6 μέρες σε θερμοκρασία συντήρησης έως και 4 βαθμούς Κελσίου.

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ