Ρόσι Ρουσέβα: Original Burger

Τα burgers αν και είναι ταυτισμένα με την Αμερικάνικη κουλτούρα έχουν άλλο τόπο καταγωγής…Γύρω στα 1200 μ.Χ. στά υψίπεδα της κεντρικής Ασίας (σημερινή Μογγολία) οι πολεμιστές του Τσενγκις Χάν «κιμαδοποίησαν» πρώτοι – εκτός πολλών άλλων που βρέθηκαν στον διάβα τους – το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους και στη συνέχεια μετέφεραν την συνταγή αυτή στις κατεχόμενες περιοχές. Με τα χρόνια ο Ρώσοι πρόσθεσαν αυγά και κρεμμύδι στον κιμά και η συνταγή εξαπλώθηκε στην κεντρική Ευρώπη.  Το μεταναστευτικό κίνημα του 19ου αιώνα οδήγησε την συνταγή και στις ΗΠΑ.

Αν και πολλοί ερίζουν για την εφεύρεση του hamburger αυτή αποδίδεται –σύμφωνα με νεότερα στοιχεία- στον Louis Lassen και στο εστιατόριο Louis Lunch στο New Haven του Connecticut. Προσπαθώντας να εξυπηρετήσει έναν ανυπόμονο πελάτη ο Lassen το 1895, σέρβιρε ένα μπιφτέκι ανάμεσα από δυο φέτες ψημένου ψωμιού κι έτσι γεννήθηκε το σημερινό burger!
Δύο κυρίες στη Λάρισα που μας μαθαίνουν τις γεύσεις του original burger..! 

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την εστίαση;

Σαν υπάλληλος ασχολούμαι πολλά χρόνια.. Σαν ιδιοκτήτρια κλείνω επτά χρόνια.. Είναι ένα όνειρο παιδικό που κατάφερα να πραγματοποιήσω και έπεται συνέχεια σε μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα.. Αυτός είναι ο επόμενός μου στόχος! 

Η επιλογή burger πώς προέκυψε;

Η συγκεκριμένη επιλογή δημιουργήθηκε όσο ακόμη βρισκόμουν στην Αθήνα γιατί είχα την τύχη να δουλεύω σαν υπάλληλος σε μία από τις γνωστότερες αλυσίδες burgers. Για καλή μου τύχη, η μοίρα με έφερε στη Λάρισα όπου κάποια στιγμή εντόπισα πως λείπω από την πόλη το original burger. Με πολλή αγάπη και τόλμη ήθελα ο Λαρισαίος να γνωρίσει το γνήσιο burger και έτσι ξεκίνησα να δημιουργώ. Κάποια στιγμή το ανέφερα στη φίλη μου και συνέταιρό μου Κατερίνα Θεοδωρίδου, κοιταχτήκαμε και είπαμε ‘ξεκινάμε!’. Σήμερα, είμαστε εδώ και τα συζητάμε..! 

Να μιλήσουμε για την ιστορία των burgers?

Η ιστορία των burger όπως καλά γνωρίζετε είναι πολλή μεγάλη και δεν γίνεται να την περιγράψουμε σε πέντε σειρές .. Γνωρίζουμε όλοι πως είναι το αγαπημένο φαγητό των Αμερικάνων. Γρήγορο, εύκολο και υγιεινό φαγητό.. όταν ακολουθείς τους κανόνες! Αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και παγκόσμια! 

Γιατί κάνετε την διαφορά;

Αυτή η ερώτηση μ’ αρέσει.. Πάντα μου άρεσε να κάνω τη διαφορά.. Να ρισκάρω, να δημιουργώ, να κάνω λάθη και να μαθαίνω μέσα από αυτά, Σεβόμαστε τον πελάτη και δε θα μπορούσε η πρώτη ύλη του μαγαζιού να μην είναι πρώτης κατηγορίας. 

Συνήθως ο κόσμος τι ζητάει;

Ο κόσμος θέλει να δοκιμάζει γεύσεις.. Εμείς προτείνουμε και εκείνοι μας εμπιστεύονται.. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Είναι απαιτητικός ο Λαρισαίος;

Είναι πολύ απαιτητικός.. Γι΄αυτό και εμείς θέλαμε να του δώσουμε originals γεύσεις. Οι Λαρισαίοι καταναλωτές έχουν εκτιμήσει την προσπάθειά μας και γι’ αυτό και μας προτιμούν. 

Που θα θέλατε να μαθευτεί το original burger;

Να γίνει παγκόσμιο. Θα ήθελα όλος ο κόσμος να γνωρίσει την original γεύση, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.. Και επειδή τα όνειρα γίνονται για να πραγματοποιούνται, το original burger θα γίνει παγκόσμιο..!

Μπείτε στο: www.originalburger.gr

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ