Ρόδος: Το νησί των Ιπποτών!

‘Πέρασα ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην παραμυθένια Ρόδο και δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη μαγεία της παλιάς πόλης της.. Δυσκολεύομαι να περιγράψω και να αποτυπώσω όλα όσα είδα και ένιωσα σε πέντε αράδες.. Αφεθείτε στις όμορφες εικόνες, ζήστε το παραμύθι με τους ιππότες.. ή καλύτερα, επισκεφτείτε το νησί!’ 

Η παλιά πόλη κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη που έφτασαν στη Ρόδο το 13ο αιώνα. Το εντυπωσιακό Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη ή Ιπποτών της Ρόδου πλέον βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά του κάστρου της Παλιάς Μεσαιωνικής Πόλης. Η περιπλάνηση σας στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα σας φέρει μπροστά στην Οδό των Ιπποτών, που είναι χτισμένη πάνω σε δρόμο της αρχαίας πόλης.

     

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης, η οποία αναπτύχθηκε χωρίς συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό γύρω από το φρούριο- ακρόπολη της πόλης της Ρόδου, πιθανώς μετά το σεισμό του 515. Το φρούριο διαιρείτο σε δύο διακριτά πολεοδομικά σχήματα, το Κολλακιό βόρεια και τη Χώρα νότια. Στο Κολλακιό περιλαμβάνεται ο πολύ γνωστός δρόμος των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή Καστέλο, το Νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, οι ναοί του Τάγματος και άλλα σημαντικά κτήρια. Στη Χώρα βρίσκεται το τουρκικό παζάρι γύρω από το τζαμί του Σουλεϊμάν, η παλαιά αγορά και άλλα κτήρια περιηγητικού ενδιαφέροντος.

  

Στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, είχα τη χαρά να επισκεφθώ το ‘Malt House’, γνωρίζοντας όμορφους ανθρώπους όπως τον Ισμαήλ! 

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ο καλύτερος τρόπος να τη γυρίσετε είναι με τα πόδια! 

Επιμέλεια Κειμένου: Βιβή Κάραλη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ