Ρετινόλη: Το πιο ισχυρό αντιγηραντικό

Ναι, υπόσχεται εξαφάνιση ρυτίδων και ναι, μπορεί να το πετύχει. Η ρετινόλη, ή αλλιώς η καθαρή βιταμίνη-A, αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά στην αντιγήρανση, που χαρίζει ορατή βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

Πρόκειται για βιταμίνη, απαραίτητη για μια σειρά βιολογικών λειτουργιών του σώματος, όπως η ανάπτυξη του εμβρύου, η δημιουργία των οστών, η όραση, η κυτταρική διαφοροποίηση και ανάπτυξη – συμπεριλαμβανομένων και των επιδερμιδικών κυττάρων.

Αν και ισχυρή, παραμένει ένα ευαίσθητο συστατικό το οποίο χρειάζεται προστασία από το φως και τον αέρα για να διατηρεί αποτελεσματική και σταθερή την αντιοξειδωτική της δράση. Αυτός είναι ένας λόγος που η ρετινόλη δεν μπορεί να υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων ενώ συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή της.

Η ιδανική ώρα εφαρμογής της ρετινόλης είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς βοηθά την επιδερμίδα να αναδομείται και να αναγεννάται φυσικά, διαδικασία που περιλαμβάνει τη φυσική δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.missbloom.gr/omorfia/makigiaz-peripoiisi/retinoli-einai-to-pio-ischyro-antigirantiko-alla-sigoura-den-gnorizeis-ta-panta-gi-aftin/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ