Ρεβυθάδα, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

1 πακ. ρεβύθια

2 ξερά κρεμμύδια

2 φύλλα δάφνης

1 καρότο κομμένο ροδέλες

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο στημένο λεμονί

Εκτέλεση: 

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε κρύο νερό. Αφού τα ξεπλένουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αφού πάρουν μια δυο βράσης τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Ρίχνουμε το λαδί στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μετά ρίχνουμε τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε μια δυο φορές με ξύλινη κουτάλα και μετά ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό βραστό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο νερό ανάλογα την ποιότητα των ρεβιθιών. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τα καρότα για να κρατήσουν την γεύση και τις βιταμίνες τους. Και τελειώνοντας προσθέτουμε όσο λεμόνι θέλουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά με την ξύλινη κουτάλα για να χυλώσει το φαγητό μας.

Μην ξεχάσω! 

Τα ρεβύθια χάρη στην υψηλή πρωτεΐνη θεωρούνται μια πλήρης τροφή για τον άνθρωπο καθώς μπορεί να αντικαταστήσει εξολοκλήρου το κρέας.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ