Πώς αλλιώς μπορώ να αξιοποιήσω μια κιμωλία;

Δείτε τις άπειρες χρήσεις της κιμωλίας μέσα στο σπίτι και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Αφαιρεί την υγρασία και τη μυρωδιά από τον κάδο με τα άπλυτα ρούχα

Για να δείτε άμεσα αποτέλεσμα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες. Ρίξτε το σακουλάκι μέσα στον κάδο και αφήστε το εκεί. Αυτό θα απορροφήσει σταδιακά την υγρασία.

Καλύπτει τρύπες και σημάδια στους τοίχους

Για να καλύψετε μικρές τρύπες και μικρογρατζουνιές στους τοίχους σας τρίψτε το σημείο με λίγη κιμωλία.

Καθαρίζει ασημικά και κοσμήματα

Για να γυαλίσετε τα θαμπωμένα από την υγρασία ασημικά σας, βάλτε μέσα ή κοντά σε αυτά μια κιμωλία. Αυτή θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα κάνει και πάλι σαν καινούργια.

Διώχνει τα μυρμήγκια

Κάντε γραμμές με μια κιμωλία σε όλα τα σημεία από τα οποία έχετε παρατηρήσει ότι περνάνε μυρμήγκια. Αυτά μισούν την κιμωλία και μένουν μακριά της. Έτσι θα τα ξεφορτωθείτε στο πι και φι.

Καθαρίζει λιπαρούς λεκέδες από το εσωτερικό γιακάδων πουκαμίσων

Πάρτε μια κιμωλία και τρίψτε την στο εσωτερικό του γιακά. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα βάλτε το πουκάμισό σας κανονικά στο πλυντήριο.

Εξαφανίζει την υγρασία από τις ντουλάπες με τα ρούχα

Βάλτε 1-2 κιμωλίες μέσα σε ένα τούλι και δέστε το τούλι με λίγο σχοινί. Κρεμάστε τις κιμωλίες κάπου μέσα στην ντουλάπα σας και δείτε την υγρασία σταδιακά να εξαφανίζεται.

Προστατεύει τα εργαλεία σας

Βάλτε λίγη κιμωλία μέσα στην εργαλειοθήκη σας ώστε να μη σκουριάσουν εύκολα τα εργαλεία. Η κιμωλία λειτουργεί πάντα ως απορροφητικό της υγρασίας και γι’αυτό είναι καλό να τη χρησιμοποιείτε σε οτιδήποτε μεταλλικό έχετε μέσα στο σπίτι σας.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ